Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un autocar ucrainean s-a răsturnat lângă Viziru

Accident dramatic în judeţul Brăila: un autocar ucrainean care transporta copii s-a răsturnat într-un şanţ şi cel puţin 10 victime au ajuns la spital, însă, în mod aproape miraculos, pasagerii au scăpat cu răni minore. Evenimentul rutier s-a produs luni dimineaţa, la ora 3.00, pe drumul judeţean 211 A, între Cuza Vodă şi Viziru. Şoferul autocarului, cetăţean ucrainean în vârstă de 50 de ani, a pierdut controlul volanului în afara localităţii Viziru, din cauza neatenţiei în conducere şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, într-un şanţ. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a 13 pasageri, cu vârste între 12 şi 57 de ani. La faţa locului s-au deplasat 4 ambulanţe, dintre care una cu medic şi un echipaj SMURD. "Victimele prezentau politraumatisme minore. Apelul a fost primit prin 112 la ora 02:00, iar Ambulanţa a sosit la locul solicitării la ora 02:30. După acordarea îngrijirilor medicale şi primului ajutor pacienţii au fost transportaţi la UPU. Din declaraţiile şoferului reiese că a fost orbit de maşina din sens opus şi a pierdut controlul volanului", ne-a precizat Silviu Radu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.
Trei dintre victime au ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), la resuscitare, însă niciuna dintre ele nu a necesitat internarea. În această situaţie s-a aflat un cetăţean ucrainean în vârstă de 57 de ani, cel de-al doilea şofer al autocarului, care a ajuns la spital cu "politraumatism contuz prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut închis cu plagă contuză vertex (n.r. în creştetul capului), contuzie toracică şi de coloană lombară", după cum ne-a precizat dr. Marian Baciu, purtător de cuvânt al UPU. Au mai primit îngrijiri medicale la urgenţe o fetiţă în vârstă de 7 ani, care avea "contuzie şi escoriaţii la picioare", şi un băiat de 16 ani, care prezenta un "traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză temporală dreapta".
Poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului, iar şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii