Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un atac cu racheta lansat de palestinieni

Un numar de 69 de militari israelieni au fost raniti in cursul noptii de luni spre marti in urma exploziei unei rachete lansate din Fisia Gaza de militantii palestinieni catre o baza militara de pe teritoriul Israelului, au anuntat surse militare si medicale, citate de AFP.
Potrivit unui nou bilant comunicat de purtatorul de cuvint al armatei, unul dintre militari este in stare "critica", doi au fost grav raniti, in timp ce alti sapte au suferit rani usoare. Ceilalti soldati sint raniti usor.
Racheta a lovit un cort gol amplasat in centrul bazei militare din Zikim, situata la sud de orasul Ashkelon, unde sint instruiti tinerii recruti. Schijele proiectilului au ranit insa militarii care dormeau in corturile vecine, a adaugat sursa citata.
Circa 20 de ambulante si doua elicoptere s-au deplasat la fata locului pentru a evacua militarii raniti.
Brigazile Al-Quds, aripa armata a gruparii Jihadul Islamic, o miscare radicala palestiniana, a revendicat atentatul intr-un comunicat dat publicitatii in Fisia Gaza, anuntind, de asemenea, si organizarea unei conferinte de presa in Gaza City. Jihadul Islamic este responsabil de mai multe atacuri cu rachete asupra teritoriului israelian in ultimele luni.
Bilantul ultimului atac este insa cel mai ridicat din ultimele luni.
Categorie articol: 

Comentarii