Mergi la conţinutul principal

Ultima noapte de vacanta, intiia zi de scoala

In prima zi de scoala, a fost inaugurata cladirea in care va functiona Grupul Scolar "Ana Aslan". Panglica inaugurala a fost taiata de primarul Constantin Cibu si inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon. Directorul grupului scolar, prof. Gina Miron, a multumit tuturor celor care au contribuit la finalizarea constructiei, astfel incit elevii sa inceapa noul an in scoala noua, apreciind ca scoala este rezultatul aplicarii politicii lucrului bine facut. De multumiri speciale au avut parte primarul Constantin Cibu, senatorul Aurel Simionescu si ministrul Cristian Adomnitei, eforturile conjugate ale acestora avind drept rezultat virarea fondurilor necesare pentru terminarea investitiei. Primarul Constantin Cibu a remarcat in discursul sau ca aceasta scoala a reusit sa se inalte dupa un chin de mai bine de zece ani, cu eforturile Guvernului si ale Consiliului Local. De asemenea, a dat asigurari ca primaria va spijini si dezvoltarea ulterioara a scolii, pentru ca mai sint de construit sala de sport, bazinul si alte anexe ale scolii. Diana Tusa, directorul general al Cancelariei presedintelui Camerei Deputatilor, cea care a tinut legatura intre primarie si administratia centrala, a adresat elevilor un indemn la invatatura. Felicitari, spor la invatatura si asumarea responsabilitatilor ce deriva din obtinerea acestei noi cladiri a urat si inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon.
Inspectorul general Lilliana Tudoran a transmis un mesaj scris elevilor si parintilor prezenti la deschidere, pentru ca, din motive obiective, nu a putut fi prezenta la festivitate, a precizat inspectorul general adjunct. In discursul transmis, prof. Lillana Tudoran a spus ca, in viziunea sa, misiunea invatamintului modern este "dezvoltarea plenara a personalitatii elevilor", apoi a vorbit despre noutatile acestui an scolar, tezele cu subiect unic de la clasele a VII-a si a VIII-a. A asigurat parintii si elevii ca vor primi din timp informatiile necesare pentru buna desfasurare a tezelor. Aceasta asigurare a dovedit insa, inca o data, ca inspectorul general Tudoran nu prea stie ce se intimpla in scolile pe care le conduce. Grupul Scolar "Aslan" are doar doua clase I, o clasa a V-a, 12 clase de liceu si 20 de clase de postliceu, adica acea parte a mesajului referitoare la teze nu a avut adresant, pentru ca deocamdata nu sint clase de-a VII-a si de-a VIII-a.
In continuare a luat cuvintul senatorul Aurel Simionescu, acesta promitind ca va fi in continuare aproape de conducerea scolii pentru continuarea investitiilor si a spus ca din punctul sau de vedere aici ar putea sa se puna bazele unui invatamint superior medical la Braila, pentru ca "Ana Aslan" are o baza materiala foarte buna. Presedintele Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene, a urat si el mult succes elevilor in casa noua. La final s-a oficiat o slujba de sfintire a noului lacas de invatamint, iar musafirii, parintii si elevii au fost invitati sa viziteze scoala.

Fara telefon mobil in scoala

Anul scolar a inceput cu mai putin fast si cu mai putina bucurie si la Liceul de Arta. Aici directorul Adrian Simion a fost obligat sa anunte elevii ca nu vor putea invata in spatiul lor pentru ca nu s-au terminat lucrarile de reabilitare. Cei mici vor invata in doua schimburi la Scoala "Vasile Bancila" si vor avea ore de cite 45 de minute si pauze de cinci minute, cei de la gimnaziu vor invata in schimbul doi la Scoala "Ecaterina Teodoroiu", iar clasele de liceu vor invata in corpul B al liceului, tot in doua schimburi. Orele de arta plastica se vor face tot in clase, cit va permite spatiul, iar restul orelor se vor face simbata.
Bucuria inceperii anului scolar a fost umbrita si la Colegiul "Balcescu" de reabilitarea nefinalizata a cladirii din bulevardul Cuza. Elevii au fost anuntati ca vor invata in doua schimburi, cei de clasa a IX-a si a X-a vor invata dimineata, iar cei de-a XI-a si a XII-a dupa amiaza, orele terminindu-se in cele mai multe situatii la ora 19.00, insa uneori se va mai invata si pina la ora 20.00.
La Grupul Scolar "Edmond Nicolau" elevii din clasa a IX-a au venit chiar cu o parte din uniforma recomandata de conducerea scolii, sacou negru, camasa alba si cravata rosie cu initialele scolii. La deschidere a participat si consilierul democrat Mihaela Picu, membru si in Consiliul de Administratie al scolii, care a urat copiilor mult succes si bafta in noul anul. Directorul scolii, prof. Ilie Teodora, a vorbit despre succesele din anul precedent: reabilitarea internatului, schimbarea timplariei, realizarea bazelor moderne de practica pentru industrie alimentara si constructii, situarea pe primul loc intre grupurile scolare la bacalaureat in prima sesiune, cistigarea unui proiect cu cel mai mare punctaj din Braila si situarea pe locul cinci in tara. Concluzia conducerii a fost ca aceste rezultate nu s-ar fi putut obtine fara contributia elevilor, profesorilor si parintilor. O veste proasta insa tot au primit elevii. Din acest an scolar nu vor mai putea intra in scoala cu telefoanele mobile in functiune. Ele trebuie oprite pe parcursul orelor. Elevii care vor fi prinsi cu ele functionind vor ramine fara telefoane tot anul scolar. Momentul festiv s-a finalizat prin oficierea unui Te Deum.
La Scoala "Spiru Haret" au inceput cursurile cu mare bucurie, mai ales pentru cei mici. Elevii din clasele I - IV au primit pachete cu rechizite din partea parohiei conduse de preotul Costel Vatra de la Catedrala "Nasterea Domnului".
La Scoala "Al. I. Cuza" a fost, ieri, Ziua portilor deschise. Dupa deschiderea festiva, inceputa cu Imnul de stat si continuata cu oficierea unei slujbe religioase de catre preotul Stefan Stan de la Biserica "Sf. Paraschiva", directorul Petru Enache a vorbit despre succesele de anul trecut, obiectivele din acest an si a prezentat colectivul de cadre didactice al scolii. In continuare, elevii, parintii si profesorii au intrat in clase, urmind ca de miine sa se inceapa scoala cu "motoarele din plin", dupa cum a spus directorul Petru Enache.
La Liceul Economic "P. S. Aurelian" festivitatea de deschidere a fost moderata de directorul Anicuta Bartoc, alaturi de ea au fost prorectorul Ion Scurtu, vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu, inspectorul Aurelia Stroe si conf. univ. dr. Liliana Gherman. S-a vorbit despre succesele din anii trecuti si despre ce trebuie facut acum pentru ca lucrurile sa mearga mai bine pentru cele cinci clase ale liceului, cite una la a IX-a, a X-a si a XI-a si doua la clasa a XII-a. Toti elevii vor avea program de dimineata si manuale gratuite.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro