Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultima evolutie pe teren propriu din tur a fost una reusita

Cu toate ca s-a pregatit pentru o partida grea, HC Dunarea nu a intilnit duminica o adversara a carei valoare sa fie egala cu locul al patrulea pe care il ocupa inaintea confruntarii directe. HCM Roman s-a dovedit a fi o echipa extrem de accesibila, iar evolutia penibila a acesteia se pare ca are o explicatie si anume inlaturarea actualului antrenor, Liviu Paraschiv.
Dupa un inceput cu ratari de o parte si de alta, in care timp de sase minute fiecare formatie ar fi putut inscrie 1-2 goluri, Patru a spart gheata, transformind o aruncare de la sapte metri, scoasa de colega ei, Janina Luca. Goldic a vazut-o iesita din poarta pe Livia Buzila si a reusit sa duca scorul la 2-0, dupa care a venit rindul lui Moise sa se inscrie pe lista marcatoarelor.
HCM Roman a marcat primul gol abia in minutul 9 prin Paula Paval si dupa aceea a continuat cursa de urmarire a gazdelor, reusind sa se apropie la un gol, in minutul 19.
Acesta a fost practic singurul moment important al partidei, poate unul de cumpana in stabilirea cistigatoarei, dar arbitrii, Calina si Popa, au luat insa o decizie ce a favorizat echipa braileana si din acel moment meciul a reintrat pe fagasul dorit de suporterii braileni.
Gazdele au reusit in timp scurt sa refaca avantajul de trei goluri si sa incheie prima repriza cu un scor linistitor, 13-9.
Ceea ce s-a remarcat si in aceasta partida a fost faptul ca, in ciuda aparentei omogenitati, la nivelul echipei s-au creat "bisericute", altfel nu se pot explica incercarile unor jucatoare, ca Liliana Craciun, Goldic sau Tomuleanu, de a rezolva pe cont propriu anumite momente ale jocului, in conditiile in care colege ale lor erau mult mai bine plasate.

Brailencele au profitat si in partea secunda de apatia moldovencelor

Contrar atitudinii din prima repriza, arbitrii s-au intors impotriva echipei gazda, in primele zece minute ale reprizei secunde insa HC Dunarea nu a avut de suferit deoarece moldovencele au facut in continuare figuratie in teren.
Tomuleanu a reusit sa marcheze in minutul 31 pentru 14-9, iar Janina Luca a imitat-o la urmatorul atac. De altfel, Luca a fost in acest meci, alaturi de Moise, unul dintre principalele pericole pentru poarta romascana, aparata pe rind de Buzila si Stoleru.
Cu toate ca a jucat timp de 8 minute in inferioritate numerica, HC Dunarea a galopat spre un succes categoric, reusind sa marcheze prin Luca, Patru, Moise si Tomuleanu, goluri extrem de spectaculoase.
Scorul ar fi putut fi mult mai categoric daca brailencele ar fi fructificat toate aruncarile de la 7 metri insa trei dintre ele au fost ratate de Patru 2 si Moise.
In urma acestei victorii, HC Dunarea urca pe locul al patrulea, urmind ca in ultima etapa, de pe aceasta pozitie sa se dueleze, in deplasare, cu lidera autoritara a campionatului, Oltchim Rm. Vilcea.
Pentru HC Dunarea au marcat Moise 11, Patru 6, Luca 5, Tomuleanu 5, Craciun 3, Radovici, Goldic iar pentru HCM Roman Moldovan 10, Radulescu 4, Paval 3, Stoleru 3, Dudescu 2, Ciubotaru 2, Tita.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii