Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UE ajută Italia în faţa afluxului de imigranţi

Denumită „Frontex Plus", această operaţiune ar urma să permită înlocuirea misiunii „Mare Nostrum", o desfăşurare navală amplă iniţiată de Italia în urma a două naufragii soldate cu victime în octombrie 2013 şi pe care Roma ameninţă să o suspende în luna octombrie.
Această decizie a fost anunţată de comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, la sfârşitul unei întâlniri cu ministrul italian de interne, Angelino Alfano.
Roma şi-a înmulţit în ultimele zile apelurile la un sprijin european, în contextul în care aproximativ 300 de imigranţi au murit în Mediterana numai în weekend.
Comisia „speră să poată pune în aplicare până la sfârşitul lunii noiembrie" această operaţiune, care constituie o „fuziune şi extensie" a două dispozitive deja desfăşurate de Frontex în largul Italiei, a subliniat Malmstrom.
Frontex este agenţia europeană responsabilă de cooperarea la frontierele externe ale UE.
Însă "succesul va depinde de contribuţia statelor membre", care vor trebui să participe în număr mai mare, cu mai multe mijloace şi mai mulţi oameni, a atras atenţia comisarul european. Comisia Europeană şi Italia cer de asemenea mai mulţi bani pentru finanţarea acestui dispozitiv, a subliniat ea.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii