Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udrea, candidatul PMP la prezidenţiale. Diaconescu, susţinut de Cataramă

Elena Udrea este candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, au decis marţi reprezentanţii PMP reuniţi în Colegiul Naţional, fiind doar un vot împotriva acestei candidaturi aparţinând europarlamentarului Cristian Preda.
Udrea a precizat, după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac şi că de miercuri va începe strângerea de semnături.
Ea a mai spus că este singura care îl poate bate pe Victor Ponta în cursa pentru Palatul Cotroceni.
Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat marţi că îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să o susţină în "competiţia grea" pentru Cotroceni, arătând că orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. Elena Udrea a spus că liderii PMP vor avea o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu.
"Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. A rămas astăzi că vom purta o discuţie cu preşedintele României, este cel căruia noi dorim să-i convingem electoratul să vină să voteze alături de noi. Noi suntem cei care afirmăm şi ne comportăm ca atare că dorim să ducem mai departe reformele începute de Traian Băsescu. Evident că vom vorbi cu preşedintele şi evident că îi voi cere să mă susţină în această competiţie grea, cea mai grea competiţie pe care o poate avea un om politic", a precizat Udrea.
Ea a mai spus că este omul politic care "poate duce mai departe steagul pe care Traian Băsescu l-a ridicat în România".

Cristian Preda a cerut demiterea Elenei Udrea

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a declarat, marţi, că în şedinţa Consiliului Naţional a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al partidului, considerând că prin acţiunea acesteia candidatul PMP la prezidenţiale Cristian Diaconescu "a dispărut din scenă".
"Am cerut demiterea Elenei Udrea, pentru că am stabilit un candidat, Diaconescu, şi prin acţiunea Elenei Udrea acest candidat a dispărut din scenă şi am zis că e o problemă. Eu am fost singurul care a considerat că trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil, iarăşi am fost împotriva acestei candidaturi", a explicat Cristian Preda.
Cristian Preda a arătat că Mişcarea Populară se află acum în situaţia de a avea doi candidaţi, Cristian Diaconescu şi Elena Udrea, şi "nimeni nu înţelege nimic din această desfăşurare de forţe".

Viorel Cataramă renunţă la candidatură

Pe de altă parte, Viorel Cataramă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Cristian Diaconescu, că renunţă la candidatura sa la Preşedinţie şi îi oferă sprijinul său lui Diaconescu, arătând că a convenit cu acesta să preia din programul său.
Cataramă a menţionat că a avut "contacte cu Cristian Diaconescu" inclusiv când acesta era desemnat candidat PMP, însă nu a putut atunci să consolideze nimic deoarece Diaconescu era în PMP.
"Astăzi, când şi Cristian Diaconescu a ajuns la această concluzie că partidele sunt toxice, iar PMP, deşi un partid tânăr, a făcut paşi mari în transformarea într-o structură mafiotă, am decis să sprijin candidatura lui Cristian Diaconescu. Am convenit să preia din programul meu şi îl voi susţine cu toate puterile", a spus Cataramă.
Cristian Diaconescu a declarat că se află alături de Viorel Cataramă în ideea construirii unei echipe politice în afara partidelor politice, pe care le consideră extrem de toxice pentru politica românească, stăpânite de interese mafiote.

 




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii