Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udrea acuză Realitatea şi Antenele că fac poliţie politică

Profitând de acuzaţiile jurnalistului Stelian Negrea, ex-Antena 3, despre presupusele presiuni politice la care a fost supus de conducerea editorială, Udrea povesteşte din nou cum a devenit "ţintă a numeroase campanii de presă". Ministrul Dezvoltării spune că a fost atacată "fie pentru şantaj, fie pentru că foloseşte unui interes politic".
"De altfel, în mai multe rânduri am spus că sunt atacată de cei care vor să lovească fie în preşedinte, fie în premier şi Guvern. În ceea ce priveşte şantajul, am vorbit chiar anul trecut despre atacurile Realităţii Tv, ca urmare a anulării unui contract de promovare a programului Regio încheiat pe perioada precedentului ministru al Dezvoltării, din cauza nerespectării de către televiziune a condiţiilor contractuale. Tocmai pentru că le-am răspuns stăpânilor de presă, atacurile s-au înteţit şi au devenit tot mai dure. Nu cred că este zi în care numele meu să nu fie rostit de zeci, sute de ori pe Antene şi pe Realitatea", se plânge Udrea.
Ea spune că "ultima jumătate de an a adus cu sine dovezile practicilor oneroase din cele două trusturi media", însă nu s-a întâmplat nimic. "Întâi, stenogramele în care Sorin Ovidiu Vântu le spunea diverşilor jurnalişti ai trustului ce, cum şi cât să atace, tratându-i pe aceştia ca pe nişte slugi nevolnice şi incapabile să înţeleagă strategia sa «luminată»", mai scrie democrat-liberala.

"Aş fi vrut să văd o reacţie din partea Clubului Român de Presă", a precizat Elena Udrea

Udrea se arată mirată că breasla nu reacţionează în faţa unor dezvăluiri ale jurnaliştilor despre comenzile pe care le-ar fi primit. "În Evenimentul Zilei a apărut a treia parte a interviului lui Stelian Negrea, fost şef al departamentului de investigaţii, din cadrul Antenelor. Acesta povesteşte cu lux de amănunte cum şi de ce erau atacaţi politicienii. Mai explică şi că unii cedau şantajului, alţii nu. (...) În mod evident, pârghiile mediatice sunt la ei - nu-i veţi vedea nici pe Mihai Gâdea, nici pe Victor Ciutacu, nici pe Mircea Badea sau pe Gabriela Vrânceanu-Firea pomenind măcar de mărturiile lui Stelian Negrea. Se folosesc de vechea zicală «Dacă un copac cade în pădure şi nimeni nu l-a auzit, înseamnă că nu a căzut». Dacă de la ei mă aşteptam să nu pomenească nimic de acest interviu (nu a spus nimeni că sunt proşti), totuşi m-aş fi aşteptat din partea jurnaliştilor de bună credinţă să se sesizeze, să ceară anchete. Aş fi vrut să văd o reacţie din partea Clubului Român de Presă, din partea celorlalte asociaţii profesionale. M-aş fi aşteptat ca societatea civilă să reacţioneze într-un fel sau altul, mai ales că meseria de jurnalist a primit atâtea lovituri în ultimii ani. Nimic din toate acestea. Până la urmă, copacul nu a căzut", scrie ea, care anunţă totodată că va sesiza CNA-ul "asupra practicilor curente ale Antenelor, care au fost dezvăluite de Stelian Negrea".
Categorie articol: 

Comentarii