Mergi la conţinutul principal

Ucraina a câştigat Eurovision 2016

Concursul Eurovision a fost câştigat de Ucraina, cu piesa „1944". Melodia manifest, interpretată de solista Jamala, este povestea deportărilor la ordinul lui Stalin a tătarilor din Crimeea. Autorităţile de la Moscova au protestat faţă de această piesă şi susţin că melodia urmăreşte să denigreze Rusia, după anexarea, în martie 2014, a peninsulei ucrainiene Crimeea.
Ucraina a câştigat finala Eurovision 2016, desfăşurată sâmbătă seara, la Stockholm, în Suedia, cu piesa „1944", interpretată de Jamala. Pe următoarele două locuri s-au situat Australia (care a participat în premieră la concursul european) şi Rusia, potrivit TVR.
Textul în engleză al piesei este scris chiar de interpreta Jamala, care s-a inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, de Stalin, în 1944.
Rusia, care s-a clasat pe locul al treilea, a reacţionat chiar înainte de finala de la Stockholm. Autorităţile de la Moscova susţin că piesa urmăreşte doar denigrarea Rusiei.

Fără România

În finala Eurovision au intrat 26 de ţări. Ucraina a obţinut 534 de puncte, Australia - 511, iar Rusia - 491. România ar fi trebuit să intre în concurs piesa lui Ovidiu Anton, Moment of Silence. ţara noastră a fost exclusă, însă, de EBU din compeţie din cauza datoriilor acumulate de TVR.
„Vă urez pace şi dragoste tuturor", a strigat Jamala de pe scena Globen Arena, după ce a fost declarată învingătoare, datorită votului telespectatorilor celor 42 de ţări participante din festival, care stabilesc jumătate din rezultatul final.
Ca o noutate, anul acesta în finală a fost anunţat mai întâi votul juriului şi apoi televotul popular, în loc de anunţarea punctajului total, ca până acum. Astfel, suspansul a fost prelungit până în ultima clipă, când s-a aflat că Rusia, care avea cele mai multe voturi ale publicului, nu a mai putut ajunge din urmă Ucraina.
În finala Eurovision au intrat 26 de ţări. Ucraina a obţinut 534 de puncte, Australia - 511, iar Rusia - 491. România ar fi trebuit să intre în concurs piesa lui Ovidiu Anton, Moment of Silence. Ţara noastră a fost exclusă, însă, de EBU din compeţie din cauza datoriilor acumulate de TVR.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro