Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucisă cu sadism şi tranşată în baie

o femeie de 67 de ani, din Brăila, şi-a găsit sfârşitul la Galaţi, trupul său tranşat fiind descoperit de poliţişti pe marginea drumului de centură, în vegetaţia de lângă gardul cimitirului “Sf. Lazăr” • suspectul este un bărbat de 75 de ani, pe care victima - Plopeanu Dumitra - îl cunoştea de aproximativ 6 luni • potrivit anchetatorilor, femeia a fost ucisă cu violenţă, fapta fiind comisă în apartamentul suspectului • bărbatul de 75 de ani a aplicat 3 lovituri de cuţit în zone vitale, astfel că femeia nu a avut şanse de supravieţuire • trupul său a fost tranşat în baie şi pus apoi în saci pe care i-a aruncat la gardul cimitirului • după oribila crimă, bărbatul a plecat la Bacău şi a povestit despre fapta comisă, fiind apoi preluat de poliţişti • chiar suspectul de crimă a arătat locul unde a dus cadavrul tranşat

 

Ucisă şi tranşată în baie. O brăileancă de 67 de ani, dată dispărută de sora sa în urmă cu câteva zile, a avut parte de un sfârşit violent. Trupul său, tăiat în bucăţi şi pus în saci de plastic, a fost găsit de poliţişti pe marginea drumului de centură din Galaţi, în vegetaţia de lângă gardul cimitirului “Sf. Lazăr”. Descoperirea macabră s-a făcut în noaptea de marţi spre miercuri, poliţiştii şi procurorii fiind în plină anchetă. Din primele date, se pare că femeia din Brăila a fost ucisă de un bărbat de 75 de ani, pe care îl cunoştea de aproximativ 6 luni.

 

Suspect de crimă reţinut

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit în cauză dosar penal pentru infracţiunile de omor şi profanare de cadavre. Principalul suspect, Vasile Tofan, după cum arată presa gălăţeană, a fost găsit într-un sat din judeţul Bacău, unde are o casă, el fiind adus apoi la Galaţi şi reţinut de poliţişti. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, după comiterea oribilei crime, bărbatul a plecat în localitatea Fântânele şi a povestit unor localnici despre ceea ce făcuse. S-a dat alarma la Poliţie. Bărbatul chiar a mers apoi şi le-a arătat anchetatorilor locul unde a lăsat sacii cu părţi din trupul neînsufleţit al femeii de 67 de ani din Brăila. S-a stabilit că este vorba despre un omor. “Moartea victimei a fost violentă. A fost omorâtă cu mai multe lovituri de cuţit, iar apoi corpul a fost transportat în cada de la baie, unde a fost tranşat, în sensul că i s-au tăiat mâinile şi picioarele. Trupul a fost transportat pe Drumul de Centură şi abandonat acolo. Un suspect este audiat în momentul de faţă la Parchet sub suspiciunea de omor şi profanare de cadavre. Criminaliştii fac cercetări la faţa locului”, a declarat ieri procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Chiar dacă descoperirea macabră a fost făcută în noaptea de miercuri spre joi,  anchetatorii cred că femeia ar fi fost ucisă în week-end, la domiciliul gălăţeanului, care a reuşit apoi să ajungă la Bacău. Necropsia va ajuta extrem de mult în anchetă.

 

Căutată de soră

 

Brăileanca Plopeanu Dumitra era căutată de sora sa, care îşi făcea griji că nu reuşise în week-end să o găsească la telefon. Femeia locuia în cartier Progresul,  pe strada Octav Doicescu. Vecinii femeii au numai vorbe bune despre ea şi ne-au spus că era o familistă convinsă, ea având doi băieţi plecaţi peste hotare. Nepoata sa, aflată în Brăila, venea mereu cu copilul cel mic la bunica şi aceasta îi arăta cât de mult îl iubeşte. Nimeni nu s-a gândit că femeia ar putea avea o asemenea soartă cruntă. “M-am întâlnit cu ea vineri, îşi plătise facturile. Am stat puţin de vorbă şi era bine. Ea era o femeie deosebită, avea grijă de nepoţi, copiii sunt plecaţi. Era văduvă de ceva timp. Ea a lucrat în confecţii din câte ştiu. Am văzut că s-a scris în ziar că este dispărută. Am înţeles că au fost şi pompierii pe aici, probabil familia s-a gândit să nu fie în casă, să i se fi făcut rău”, ne-a declarat o vecină.

O altă femeie care locuia în aceeaşi scară cu Plopeanu Dumitra ne-a vorbit la fel de frumos despre ea. Cei care o cunoşteau spuneau doar că speră ca aceasta să nu fi păţit ceva. Oamenii nu aflaseră încă vestea morţii ei.

Ieri, suspectul de crimă a fost reţinut de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Poliţiştii l-au preluat pe ucigaş şi l-au dus la audieri. Se pare că el şi-ar fi recunoscut fapta.

Potrivit anchetatorilor, semnalmentele femeii ucise corespundeau cu ale brăilencei de 67 de ani - Plopeanu Dumitra, care a fost dată dispărută de sora ei la data de 18 iunie.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii