Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ucigaşii din Vişani: trei membri ai clanului de spoitori Muti

ieri, trei localnici au fost identificaţi, în urma unor percheziţii, aceştia fiind reţinuţi pe ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru infracţiunea de omor • potrivit procurorului criminalist, este vorba despre fraţii Muti Emilian şi Muti Marian, plus un nepot de frate, Muti Valentin • s-a stabilit că cei trei sunt autorii oribilei fapte, comise pe DJ 203A, între localităţile Vişani şi Câineni Băi, duminică seara • cei trei au fost conduşi în teren şi au recunoscut infracţiunile, ba chiar le-au arătat anchetatorilor cum au acţionat • culmea, altercaţia dintre cei trei şi buzoienii care vindeau var şi sare, tată şi fiu, a pornit de la o ceartă banală, însă, din păcate, s-a ajuns la crimă

 

Ancheta la foc continuu, cu percheziţii la zeci de persoane şi audieri, efectuată în ultimele zile de ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Brăila şi procurorul criminalist, Mircea Ciutac, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a dus la identificarea criminalilor din Vişani. Este vorba despre trei membri ai familiei Muti, de romi spoitori, cunoscută cu un comportament violent, mai ales la băutură, după cum spun localnicii.

Potrivit procurorului criminalist Mircea Ciutac, ieri, faţă de cei trei localnici din Vişani, respectiv fraţii Muti Emilian şi Muti Marian, plus un nepot de frate, Muti Valentin, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, ei fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Autorii oribilei crime au fost identificaţi şi chiar au recunoscut fapta de care sunt acuzaţi, ei fiind conduşi în teren, la locul faptei, unde au arătat anchetatorilor cum au procedat. Procurorul susţine că doar unul dintre cei trei are antecedente penale, însă a fost vorba despre o faptă mult mai puţin gravă. Oricum, în baza probelor, s-a stabilit clar că cei trei au comis infracţiunea. “Vor fi duşi la Tribunalul Brăila cu propunere de arestare preventivă. Au recunoscut toţi. Cei trei agresori au lovit victimele cu bâtele, bărbatul de 65 de ani, care a decedat, fiind lovit în mai multe zone ale corpului. Totul a pornit de la o ceartă măruntă”, a transmis procurorul care s-a ocupat de caz.

Crima de la Vişani a fost comisă în seara de duminică, însă abia luni dimineaţă s-a dat alarma la numărul de urgenţă 112, anchetatorii deplasându-se de urgenţă la faţa locului. Din păcate, unul dintre buzoienii bătuţi cu bestialitate, adică cel de 65 de ani, nu a mai putut fi salvat. În schimb, fiul său, de 41 de ani, Marian N., a scăpat viu şi a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

După cum v-am informat, cei doi erau vânzători ambulanţi şi au picat  în plasa unui clan de spoitori violenţi, din Vişani, persoanele de etnie romă fiind printre cele care împrăştie teamă în rândul localnicilor. Vânzătorii din judeţul Buzău, tată şi fiu, au fost bătuţi cu bestialitate. Încă de la început, în cercul suspecţilor se aflau spoitorii din Vişani, chiar cei din familia Muti, potrivit unor surse. Agresorii i-au prins după lăsarea întunericului pe cei doi buzoieni, care umblau prin diferite judeţe cu căruţa în care aveau var şi sare, pe drumul judeţean 203A ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. După o bătaie soră cu moartea, buzoianul în vârstă de 65 de ani şi-a dat ultima suflare, iar fiul său, care nu avea telefon, nici nu a putut să ceară ajutor. Spoitorii s-au întors la casele lor, în timp ce victimele lor au rămas în câmp, neajutorate. Nu se ştie după cât timp, bărbatul de 41 de ani şi-a revenit după conflictul extrem de violent. Norocul său a fost că un cetăţean trecea fix pe DJ 203A în acel moment şi a oprit pentru că i se păruse suspectă căruţa abandonată în câmp. Buzoianul l-a rugat să sune la numărul de urgenţă 112, căci el nu avea telefon, pentru a cere ajutorul medicilor şi poliţiştilor. Abia atunci autorităţile locale s-au mobilizat: o ambulanţă l-a preluat pe fiul de 41 de ani şi l-a dus la spital, având mai multe fracturi, în timp ce poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist, au început să investigheze oribila crimă săvârşită asupra bărbatului de 65 de ani.

Cercetarea la faţa locului s-a întins pe parcursul întregii zile de luni şi a continuat şi în următoarele două zile, însă, în final, autorii crimei au fost prinşi.

Mai mulţi localnici din Vişani ne-au povestit încă de luni că sunt şocaţi de cele întâmplate în comunitatea lor şi că ei bănuiesc că ar fi vorba despre spoitorii ce au “acaparat” zona. “Ne fac de râs spoitorii ăştia! Cu romii simpli te mai înţelegi, dar cu nemernicii ăştia de spoitori nu! Aşa vorbeşte lumea prin sat, că ei au fost cei care l-au omorât pe omul ăla. Nu e prima dată când spoitorii fac probleme aici, în sat. Când se îmbată, se bat între ei. Fac rău la băutură!”, ne-au spus câţiva dintre săteni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii