Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Turcia vrea 3 miliarde de euro pe an

În plină criză a refugiaţilor, cancelarul german Angela Merkel a încercat să-i convingă pe turci să oprească la ei în ţară tot fluxul de imigranţi porniţi spre Europa. Sigur, nu pe degeaba, informează TVR: Turcia va primi ajutoare financiare, înlesniri la vize şi o perspectivă de accelerare a aderării la Uniunea Europeană.
Discuţiile de la Ankara au fost dificile, au durat mult şi protagoniştii au venit încruntaţi în faţa presei să vorbească despre concluzii. „Ne confruntăm cu un aflux de imigranţi. E posibil ca numărul lor să crească. Intră în Uniunea Europeană venind din Turcia. Credem că ar trebui să împărţim cu Turcia povara şi să ajutăm Turcia să facă faţă acestei probleme", a spus cancelarul german Angela Merkel.
„Am cerut Germaniei, ca şi Franţei, Marii Britanii şi Spaniei să susţină accelerarea procesului de aderare a Turciei la UE", a declarat preşedintele turc Recp Tayyip Erdogan.
Turcii nu şi-au ascuns frustrările din trecut. Au declarat răspicat că în ultimii ani au fost lăsaţi singuri, faţă în faţă cu valul de migraţie imposibil de stăvilit. Acum a venit momentul unei schimbări.
„Am convenit liberalizarea vizelor înca dinainte de criza siriană. Trebuia să o realizăm în 2017", dar acum discutăm despre 2016, a spus premierul turc Ahmet Davutoglu.
Vize şi negocieri mai rapide de aderare la Uniunea Europeană vin la pachet cu bani mulţi. Turcii estimează că ar avea nevoie de 3 miliarde de euro pentru a-i ţine acolo pe toţi imigranţii. Şi asta numai în primul an.
Până acum, 2 milioane de oameni s-au refugiat în Turcia, veniţi din Siria vecină. Mai mulţi decât în orice altă ţară din lume. Europenii vor ca Ankara să primească şi mai mulţi, dar şi să-şi întărească paza la frontiere, pentru a le tăia avântul de-a pleca spre Occident.

 
Categorie articol: 

Comentarii