Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tupeu de interlop de Lacu Dulce

în urmă cu două zile, judecătorii Tribunalului Brăila au respins cererea inculpatului Bănică Stelu, care a rămas în spatele gratiilor •  individul, dat în urmărire internaţională aproape doi ani, este cercetat pentru atacul violent asupra unui alt interlop, tot din gruparea Corbu, Ionuţ Vrînceanu • Stelu a ajuns după gratii în iulie ac, după ce a decis să se predea la Consulatul României din Anglia

 

Adus în luna iulie din Anglia şi dus direct la arest, fiind cercetat pentru tentativă de omor, Bănică Stelu, interlopul din Lacu Dulce, ar fi vrut să fie lăsat să plece acasă. A solicitat judecătorilor Tribunalului Brăila înlocuirea arestului preventiv, însă nu a reuşit să îi convingă. Interlopul rămâne în continuare în spatele gratiilor. “Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Bănică Stelu privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu ori controlul judiciar. Obligă pe inculpat la plata sumei de 50 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este soluţia pronunţată de instanţă pe 31 octombrie.

Interlopul Bănică a fost depistat în Anglia, după aproape doi ani de căutări. Mandatul de arestare emis în lipsă încă din septembrie 2016 a fost confirmat de instanţă în luna iulie, măsura arestului fiind apoi prelungită.

În ziua de 27 iulie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) al IPJ Brăila s-au deplasat în municipiul Bucureşti, pentru a-l prelua, de la aeroport, pe interlopul Bănică. Acesta era urmărit la nivel naţional şi internaţional, întrucât se sustrăgea de la măsura arestării preventive, însă a decis să se predea la Consulatul României din Anglia. Bărbatul de 42 de ani este acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor, victimă fiind un alt membru al grupării Corbu, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, care a fost adus la un pas de moarte după o bătaie cruntă. Pentru aceeaşi faptă comisă în vara lui 2016, mai este căutat încă un membru al grupării interlope din Lacu Dulce. Este vorba despre Băncuţă Casius Cley, cumnatul lui Stănel Corbu (în prezent Lăcătuş), de 35 de ani. Acuzat în acest dosar este şi liderul grupării, Stănel Corbu, cercetat pentru complicitate la tentativă de omor. Atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ, de 27 de ani, a avut loc în luna august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. Vrînceanu a făcut greşeala de a-l ataca cu toporul pe Corbu, în vala lui 2015, astfel că după un an şi-a primit răsplata.
Categorie articol: 

Comentarii