Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudoriţa Tarniţă îşi lansează alte două volume la Biblioteca Judeţeană

• poeta Tudoriţa TARNIŢĂ lansează miercuri, 11 decembrie 2019, de la ora 17,00, la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila volumele HAIKU RĂSTIGNIT şi ÎNCĂTUŞAŢI ÎN CUVINTE

 

Miercuri, 11 decembrie 2019, de la ora 17,00, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila , Sala „FĂNUŞ NEAGU” , etajul al III-lea va avea loc o dublă lansare de carte-HAIKU RĂSTIGNIT şi ÎNCĂTUŞAŢI ÎN CUVINTE, cele mai recente cărţi semnate de Tudoriţa TARNIŢĂ şi apărute recent, la editura InfoEst.

Evenimentul va fi prezentat de artistul plastic Hugo Mărăcineanu, scriitorul Virgil Matei şi poetul şi editorul Mihai Vintilă şi moderat de Dragoş Adrian Neagu, managerul instituţiei gazdă. Invitaţi speciali la dubla lansare de carte sunt Wanessa Radu şi Florin Lazăr, care vor condimenta atmosfera cu melodii de suflet, pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele.

Despre volumul HAIKU RĂSTIGNIT, pe care îl prefaţează, dar îl şi ilustrează, cu binecunoscutul său talent, artistul plastic Hugo Mărăcineanu spune-”Nota comună se iscă din fineţea şi sensibilitatea imaginilor, din alunecarea formelor din una în alta, din creşterea migălită a cuvântului, să cadă în locul cel mai adecvat, să care cu sine cât mai adânci şi polivalente sensuri- o ţesătură fină, o pânză de păianjen ce leagă posibilul cu imposibilul, visul viu cu amintirea ce îşi pierde contururile dure. O dantelă cu zone libere în care melancolia înoată în apa cristalină de rouă ori de lacrimă, ori aglomerări de noduri şi ţesături de sensuri abstracte peste care plutesc liniile subţiri, prelungi ale unor semizei răscoliţi în spirale ce leagă melcul de spirala galactică. Nebănuite sunt căile artei, Doamne, şi câţi dintre noi le pot gusta, câţi dintre noi se pot aventura în a le pătrunde!? Artista ne avertizează în ultima perlă: Tremur de frunze/Peste camera goală/Ferigă la geam, că ori frunzele de dincolo de geam au pierit- de aceea e camera goală, ori ne-am rupt de tremurul frunzelor şi în camera goală suntem damnaţi să fim singuri în umbra unde creşte feriga- ori să o luăm de la început, feriga fiind o plantă inferioară, încă neevoluată. Sau, într-o cameră goală, feriga suferă de izolare faţă de lumea frunzelor, izolare transparentă, generatoare de confuzii, transparenţă ce îţi dă senzaţia că faci parte din Marele Tot.

Despre volumul ÎNCĂTUŞAŢI ÎN CUVINTE, editorul Mihai Vintilă spune în prefaţă că „autoarea continuă lupta sa aproape zilnică din paginile cotidianului OBIECTIV-Vocea Brăilei cu nesimţirea, anomalia, minciuna şi urâtul. Tematica este diversă şi incitantă. Avem pusă o lupă asupra evenimentelor şi politicienilor din Brăila şi din România pentru a vedea şi înţelege mai bine cine ne conduce, cum suntem conduşi şi prin ce mijloace ne sunt abătute privirile de la lucrurile importante pentru efemeride neimportante.

Tudoriţa Tarniţă scrie incisiv, tăios şi uneori dur. Mă mir chiar de multe ori cum îşi pot găsi locul în scrisul unei persoane atât de firave cuvinte atât de tari dar sunt sigur că de cele mai multe ori scrie cu sufletul şi atunci puterea pe care o dă frazelor ajunge să încătuşeze în cuvinte răul. În fapt, acest lucru face şi acest volum”, scrie în prefaţa cărţii editorul Mihai Vintilă.

Reamintim că, în perioada 2017-2018, autoarea a mai publicat la editura InfoEst volumele:

CÂMPIA DIN NOI, MICROPOEME, PE DIAGONALA CUVINTELOR-poezie;

SEMNUL MANDALEI, MUGURI DE BONSAI-haiku;

COBAI ÎNTR-O SCOICĂ, MANUAL DE ŞTIRI-CUM SĂ NE TÂRÂM PRIN VIAŢĂ-publicistică.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii