Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tudor Gheorghe, din nou la Brăila

Maestrul Tudor Gheorghe va veni la Brăila pe 21 octombrie, când va susţine spectacolul "Vremea nemâniei", la Casa Tineretului, începând cu ora 19.00. Cântecele interpretate au versurile semnate de poetul Grigore Vieru, evenimentul fiind dedicat cunoscutului poet moldovean dispărut dintre noi. Spectacolul este remarcabil şi pentru că maestrul este acompaniat de prestigioasa orchestră "Arkadia", din Chişinău, dirijată de Marius Hristescu. Biletele se pun în vânzare din 25 septembrie, la Casa Tineretului.
Aşa cum şi-a obişnuit publicul, fiecare spectacol al lui Tudor Gheorghe este un manifest, o pledoarie pentru ceva sau cineva. De această dată maestrul doreşte să convingă publicul că România se poate schimba într-un singur fel, revenind la valorile esenţiale şi face acest lucru cu ajutorul versurilor lui Grigore Vieru.
Grigore Vieru a fost un poet român din Republica Moldova. În anul 1993, el a fost ales membru corespondent al Academiei Române. A debutat editorial încă din perioada când era student, cu o plachetă de versuri pentru copii, "Alarma", iar mai târziu se angajează ca redactor la revista pentru copii "Scânteia Leninistă", actuala "Florile Dalbe". În anul 1973, Grigore Vieru şi-a îndeplinit visul de a trece Prutul în cadrul unei delegaţii de scriitori invitată în România. În 1988, Grigore Vieru a primit prestigioasa distincţie internaţională în domeniul literaturii pentru copii: Diploma de Onoare Andersen.
Categorie articol: 

Comentarii