Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trusou de 150 de lei pentru bebelusi

Legea nr. 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti a intrat in vigoare in acest an. Potrivit acestui act normativ fiecare copil nou-nascut primeste gratuit un trusou care cuprinde haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in cuantum de 150 de lei. Ordonanta nr. 3 din ianuarie 2007 modifica legea in sensul ca, pentru copiii nascuti in perioada ianuarie-mai 2007, autoritatile administratiei publice locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz, vor acorda contravaloarea in lei a trusoului.
Banii se acorda pe baza de cerere, scrisa de oricare dintre parintii firesti ai copilului sau, in cazul cind nu se poate, prin imputernicit sau la cererea reprezentantului legal al copilului desemnat in conditiile legii. Cererea trebuie insotita de copia certificatului de nastere ori a extrasului documentului de nastere precum si de o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca persoana nu a solicitat acest drept in alta localitate. Data limita de depunere a cererilor este 15 iunie 2007.
Aprobarea acordarii sumelor se realizeaza in termen de 5 zile de la depunerea cererii. Sumele se achita solicitantului in termen de 30 de zile de la depunerea cererii. Autoritatile administratiei publice vor finaliza pina la 31 mai si procedurile prevazute de lege pentru achizitionarea bunurilor ce vor constitui trusoul pentru nou-nascuti prevazut in Legea 482/2006.
Fondurile necesare pentru acordarea trusoului si cheltuielile aferente transmiterii drepturilor se asigura prin transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii