Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TRUE WEST şi BEFORE BREAKFAST în Festivalul Naţional de Teatru

• cele două spectacole se vor juca duminică, 20 octombrie de la ora 21.00  la Sala Majestic - Teatrul Odeon, respectiv luni, 21 octombrie,  de la ora 18.00 şi 21.00, la UNTEATRU -Bucureşti

 

Teatrul “Maria Filotti”  participă în Festivalul Naţional de Teatru , ediţia 2019  cu spectacolele  TRUE WEST de  Sam Shepard, regia Vlad Cristache, duminică 20 octombrie de la ora 21.00  la Sala Majestic - Teatrul Odeon şi BEFORE BREAKFAST  de Eugene O'Neill, regia: Andrei şi Andreea Grosu, luni 21 octombrie,  de la ora 18.00 şi 21.00,  la UNTEATRU -Bucureşti .

În ediţia FNT cu numărul 29, au fost selecţionate 41 de spectacole provenind de la 32 de teatre şi companii teatrale din România,  produse în stagiunea 2018-2019.

“Selecţia a fost făcută pornind de la o stagiune complicată pentru teatrul românesc: unele premiere nu au mai avut loc, alte premiere au avut o întârziere mare faţă de programările iniţiale – dar bine că au putut apărea, într-un final, pe scenă. Însă toate aceste probleme au făcut ca oamenii de teatru să se concentreze foarte atent pe munca lor. Sunt spectacole foarte variate, sunt trupe şi artişti selecţionaţi pentru prima oară care vor veni în FNT la Bucureşti, sunt universuri umane şi dramaturgice foarte diferite. Iar numărul spectacolelor cred că arată că această breaslă este foarte coerentă, foarte atentă la munca pe care o face, foarte concentrată, aş spune. Regizorii sunt într-o continuă căutare de texte noi, sau de accente noi pe texte foarte cunoscute. Am întâlnit foarte multă minuţie, multă fantezie, creativitate şi mai ales – bucuria de a ne face această meserie. Am vrut să pun în valoare tot ce înseamnă tendinţe noi, evoluţiile unor regizori, contactul unor creatori cu anumite colectivităţi teatrale cu care fie au mai lucrat, fie se întorc şi îşi dezvoltă colaborarea.

Am descoperit locuri minunate în ţară şi am fost foarte emoţionată să văd că o Românie fără cultură nu este posibilă, “ – a declarat directorul şi selecţionerul  Festivalului Naţional de Teatru, Marina Constantinescu.

 

TRUE WEST de Sam Shepard- a avut premiera în Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila, ediţia 2019 şi este povestea a doi fraţi care se iubesc şi se urăsc cu patimă, care au ales în viaţă trasee total diferite.

Distribuţia :Lee:Emilian Oprea; Austin:Silviu Debu; Saul Aaron:Valentin Terente; Mama: Mihaela Trofimov. 

Regia : VladCristache; Scenografia: Andreea Tecla, Mădălina Niculae.

 

BEFORE BREAKFAST de Eugene O'Neill  a fost selecţionat şi a participat la importante Festivaluri Naţionale şi Internaţionale organizate de teatrele din Oradea, Sibiu, Bucureşti şi va participa  la Festivalul de Teatru Studio de la Piteşti şi la Festivalul Internaţional de Teatru Daliangshan din China.

Regia: Andrei şi Andreea Grosu;  în distribuţie: Mihaela Trofimov  şi Richard Bovnoczki.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii