Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tricoul vicecampioanei Alina Vătu a adunat bani frumoşi pentru Bogdi

• în urma campaniei umanitare “Hai şi tu alături de Bogdi!” s-au strâns 3.621 lei, cea mai mare parte reprezentând donaţiile spectatorilor din sală •  tricoul de vicecampioană a Alinei Vătu a fost vândut cu 700 lei, iar din vestiar s-au strâns 500 lei • oltencele au câştigat cu 21-20 la Brăila, după ce în mintul 59 scorul a fost egal, 20-20 

 

HC Dunărea a încheiat acest cmpionat cu o evoluţie bună pe teren propriu în disputa cu câştigătoarea Cupei EHF, SCM Craiova. Portarul echipei vizitatoare,  Dumanskaya, a fost decisivă în finalul partidei retur din EHF, iar acelaşi lucru l-a făcut şi la aruncarea Marijei Shteriova din ultimele secunde ale disputei din Polivalentă şi în loc de un rezultat de egalitate, oltencele au câştigat cu 21-20 şi şi-au asigurat titlul de vicecampioane naţionale.

La acest meci echipa de handbal brăileană s-a alăturat campaniei “Bogdi învinge tumora” şi au instalat o urnă mobilă la intrarea în sală. Urna a ajuns şi în tribună, iar brăilenii au donat 2.421 lei pentru Bogdi. De asemenea, căpitanul echipei brăilene, Alina Vătu şi-a scos la licitaţie tricoul de vicecampioană naţională, pe care, la finalul jocului, a obţinut suma de 700 lei. Au mai donat 500 lei în vestiar şi colegele Alinei Vâtu, iar în total s-a strâns suma de 3.621 lei.

Partida a început cu o festivitate, fiecare handbalistă de la echipa gazdă a primit câte un buchet de flori, iar jucătoarele care au încheiat colaborarea cu HC Dunărea, au mai primit şi câte o plachetă.

Partida nu a început sub cele mai bune auspicii pentru HC Dunărea. Oltencele au deschis scorul prin Klikovac, dar jucătoarea formaţiei vizitatoare s-a accidentat şi nu a mai continuat partida. După golurile marcate de Ţicu, Rădoi şi Trifunovic, SCM Craiova s-a desprins la 4-0, iar formaţia gazdă a marcat primul gol abia în minutul 10 prin Berescu. HC Dunărea s-a apropiat la două goluri, 8-6 şi 10-8, iar acelaşi decalaj s-ar fi consemnat şi la pauză, dar Stanciu a parat o aruncare de la 7 m a Cristinai Gheorghe astfel că la finalul primelor 30 de minute SCM Caiova conducea cu 11-8.

Formaţia vizitatoare a condus la o diferenţă liniştitoare de 4 sau 5 goluri până la jumătatea reprizei a doua. Treptat brăilencele au redus din diferenţă, iar în minutul 59, HC Dunărea a reuşit să restabilească egalitatea, 20-20, după reuşita Marijei Shteriova. Nikolic le-a adus din noi pe oltence în avantaj. HC Dunărea a avut ultimul atac, dar Dumanskaya a apărat mingea aruncată de Shteriova şi oltencele au obţinut victoria şi implicit medaliile de argint.

Pentru HC Dunărea au marcat Marija Shteriova 5 goluri, Alina Vătu 4, Ana Maria Berescu 4, Diana Axinte 2, Cătălina Preda 1, Florentina Craiu 1, Diana Munteanu 1, Daniela Corban 1, Iryna Shutska 1, Iar pentru SCM Craiova au înscris Elisei 4 goluri, Trifunovic 3, Ţicu 3, Nikolic 3, Rădoi 2, Şelaru 2, Pricopi 2, Klikovac 1, Vizitiu 1.
Categorie articol: 

Comentarii