Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Treizeci de celule teroriste pregatesc atacuri pe teritoriul Marii Britanii

Secretarul de stat britanic responsabil pentru probleme de Securitate, Alan West, a afirmat, luni, ca 30 de celule teroriste din Marea Britanie pregatesc atentate, precizind ca 4.000 de persoane se afla sub supravegherea politiei, relateaza AFP.
"Serviciile de securitate si politia supravegheaza in prezent 200 de grupuri sau retele, care, in diverse grade, ne ameninta securitatea", afirma West intr-un interviu acordat BBC.
"Exista 30 de celule supravegheate indeaproape deoarece sint in stadiul in care aduna echipamente si desfasoara activitati care indica, pe termen scurt, comiterea de atentate", a precizat oficialul citat.
"Asta inseamna ca aproximativ 2.000 de persoane sint sub supraveghere, iar alte 2.000 sint complice", a adaugat West.
Fostul sef al serviciilor militare britanice a explicat ca serviciile de securitate au realizat importante progrese in culegerea de informatii privind comploturile teroriste. Numeroase date colectate in format electronic implica o analiza laborioasa a acestor informatii.
West s-a declarat favorabil prelungirii perioadei maxime de arest preventiv in cazul presupusilor teroristi si care in prezent este de 28 de zile. Tema a revenit dupa comploturile teroriste de la Londra si Glasgow, la sfirsitul lunii iunie.
"Consider, in ceea ce priveste complexitatea acestor aspecte, ca vor exista ocazii cind vom avea nevoie de mai mult de 28 de zile", a spus secretarul de stat. "Sper ca vom putea ajunge la un consens, deoarece cred ca este important pentru aceasta tara."
Categorie articol: 

Comentarii