Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei tineri talentaţi au “însufleţit” grădiniţa din Romanu

•  Ancuţa Nediu, Florentina Furieşu şi Florin Purice, de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, şi-au dorit ca micuţii să aibă parte de un început de an şcolar mai “colorat”

 

A devenit o “tradiţie” ca începutul de an şcolar să fie dominat de discuţii referitoare la condiţiile deplorabile în care unii elevi sunt condamnaţi să înveţe. Sunt însă şi iniţiative frumoase, menite să îi facă pe elevi să vină cu drag la şcoală, cum este cazul unor tineri brăileni care au colorat grădiniţa din comuna Romanu. Vorbim despre Ancuţa Nediu, Florentina Furieşu şi Florin Purice, trei tineri pasionaţi de artă, care şi-au luat pensulele şi culorile şi au reuşit să “însufleţească” pereţii fostei lor grădiniţe.

“Ideea a fost a doamnei directoare a grădiniţei, dar probabil nimeni nu se aştepta să ia amploare. Eu însă am luat-o în serios şi m-am lăsat purtată de imaginaţie, de amintiri, de pasiune. Timp de câteva săptămâni am schiţat desenele pe holul grădiniţei, apoi le-am adus la viaţă colorându-le. Activitatea mi-a umplut vara de satisfacţie. A fost un gest de recunoştinţă şi un proces creativ şi artistic pentru sufletul meu”, ne-a dezvăluit tânăra.

Ancuţa ne-a spun că spre final a fost nevoită să lucreze intens, de dimineaţă până seara, pentru ca totul să fie gata la timp. Iar Florentina şi Florin i-au sărit imediat în ajutor. Acum, datorită lor, preşcolarii vor fi întâmpinaţi de personaje din poveştile lor preferate.

Florentina Furieşu şi Florin Purice sunt elevi în clasa a XI-a la Liceul de Arte “Haricleea Darclee”, la secţia Arte Plastice. Ancuţa Nediu a absolvit anul acesta acelaşi liceu, profilul Arhitectură, iar în curând va studia Peisagistica în cadrul

Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi.
Categorie articol: 

Comentarii