Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei minori au dat iama la cablurile “Telekom”

unul dintre tineri are în total pe listă 6 furturi, fie comise în stradă, fie din locuinţă sau din garaj, el fiind ajutat să dea loviturile şi de ceilalţi doi minori • procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi, dosarul fiind acum pe rolul  instanţei

 

Trei minori care s-au specializat în comiterea de furturi, cablurile “Telekom” fiind preferatele lor, au ajuns în faţa instanţei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Marius P., zis “Babache”, de 17 ani, Cătălin M., în vârstă de 16 ani şi Cosmin M., de 17 ani.

Şeful de bandă este primul dintre tineri, cel care are pe listă 6 infracţiuni, în unele dintre ele fiind ajutat de ceilalţi doi inculpaţi. Au dat lovituri în stradă, în locuinţe sau în garaje. Astfel, după cum arată procurorii, Marius P. este cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de furt, una de însuşire a bunului găsit şi o înşelăciune, Cătălin M. a comis două infracţiuni de furt şi una de înşelăciune, iar Cosmin M. are un furt pe listă.

Potrivit rechizitoriului, la data de 4 iulie 2016, “Babache” şi-a însuşit telefonul mobil marca Samsung Galaxy, găsit la intersecţia străzii Industriei cu Octav Doicescu, din municipiul Brăila. La data de 24 ianuarie 2016, acelaşi inculpat a sustras din locuinţa unei femei, de pe strada Valea Călugărească, un cuptor cu microunde, după ce a observat că aceasta nu era prin zonă pentru a-l vedea. Valoarea bunului furat este de 400 lei. În ziua de 8 februarie 2016, minorul a sustras din garajul unui brăilean, de pe strada Mircea Mălăeru, 2 moxuri din fontă, două ferăstraie electrice, chei fixe, un prelungitor de 7 metri lungime.

Cablurile “Telekom” le-au sărit în ochi tinerilor puşi pe furat în luna martie 2016. În zile diferite, Marius P. a sustras, împreună cu ceilalţi doi inculpaţi, mai mulţi metri de cablu de telefonie, din zona cartierelor Islaz – Progresul, cauzând un prejudiciu de 4.720 lei. Unul dintre tineri stătea de pază, iar ceilalţi doi tăiau cablurile, apoi, după ce au extras cuprul din interior, l-au dus la centre “Remat” pentru a face rost de bani. Pe 15 martie 2016, tot şeful de bandă, după o înţelegere prealabilă cu inculpatul Cătălin M., l-a indus în eroare pe un bărbat, sub pretextul că trebuie să încheie un litgiu, astfel că a reuşit să încaseze suma de 180 lei, pe care a împărţit-o cu cel care l-a ajutat. Ultima dintre lovituri a fost dată pe 26 martie 2016, în jurul orei 15.30, când Marius şi Cătălin au mai făcut o înţelegere şi au sustras un telefon Nokia, în valoare de 1.000 lei, de la un cunoscut care a făcut greşeala de a le împrumuta aparatul, pentru a se juca.
Categorie articol: 

Comentarii