Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei miniştri, într-o singură zi, la Brăila

este vorba despre ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Trasporturilor, Răzvan Cuc • dacă cei din urmă au avut drum pe şantierul Podului peste Dunăre, ministrul Sanătăţii a ţinut să viziteze Spitalulul Judeţean de Urgenţă, dar şi noile locuinţe pentru medici, inaugurate tot ieri, în prezenţa sa • în cele din urmă, ministrul a dat de înţeles că are în vedere şi o vizită la Spitalul de Psihiatrie, însă nu înainte de a servi masa cu autorităţile brăilene, mai prezente ca niciodată în faţa mai marilor din ministere şi a presei

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost, ieri, într-o vizită oficială la Brăila. Însă nu o vizită neaşteptată, ci una anunţată la nivel naţional, prin care s-a dorit, pe de o parte, să se vadă stadiul investiţiilor promise la Spitalul Judeţean de Urgenţă încă din luna martie (ultima vizită a ministrului la Brăila), iar pe de altă parte, să se informeze şi asupra nevoilor şi problemelor cu care se confruntă medicii şi pacienţii din unitatea spitalicească. După ce a luat pulsul şefilor de secţii şi a vizitat corpul D al SJU, respectiv Maternitatea, dar şi corpul de pe Şoseaua Buzăului, ministrul s-a arătat mulţumit de ce a văzut şi de achiziţiile pe care le-a făcut deja conducerea spitalului, de la ultima sa vizita la Brăila. “Scopul vizitei mele astăzi (n.r.- ieri, 20 august), aici, în acest spital, a fost de a discuta cu şefii de secţie. Am vizitat Maternitatea, pentru că astăzi am vrut să văd lucrurile frumoase. Când am fost în martie, am văzut altceva. De asemenea, am discutat şi despre modul în care s-au utilizat banii pe care Ministerul Sănătăţii i-a alocat pentru investiţii, peste 80 de miliarde de lei vechi, pentru acest spital. În Maternitate am văzut noile mese pentru naşteri, pe care Spitalul le-a achiziţinat cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi care sunt foarte utile...”, a declarat ieri, la Brăila, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Oficialul de la minister nu a trecut însă cu vedere şi deficitul de medici cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă, menţionând că obligaţia atragerii forţei de muncă la Brăila revine autorităţilor locale, pentru că ce a ţinut de minister s-a realizat deja. Am discutat şi despre partea de resurse umane. Există un necesar de medici pe UPU, pe Neonatologie, pe Cardiologie. Ministerul Sănătăţii a făcut ce a trebuit: a dublat numărul locurilor scoase la rezidenţiat în 2018, faţă de 2016. Dar rămâne la latitudinea autorităţilor locale să-i atragă la Brăila”, a mai adăugat ministrul.

În acest sens, una dintre soluţiile promise de Consilul Judeţean Brăila era legată de asigurarea unor locuinţe de serviciu pentru medici, ceea ce s-a realizat deja. Întâmplător sau nu, blocul de locuinţe construit în regim ANL a fost inaugurat chiar ieri, în prezenţa ministrului Sănătăţii, care a fost invitat, în cele din urmă, să vadă şi aceste apartamente, dar şi să-i cunoască pe noii beneficiari. Este vorba despre 7 medici ale căror dosare au fost aprobate, fiind şi ei chemaţi să-şi vadă noile case în care vor locui. Când, nu se ştie deocamdată, pentru că autorităţile judeţene încă se chinuie prin şedinţe de consiliu să stabilească şi cuantumul chiriilor.

Curios este că, tot ieri, au mai poposit la Brăila şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici, cei doi având drum pe şantierul Podului peste Dunăre, care ar urma să lege judeţele Brăila şi Tulcea. (Vom reveni)
Categorie articol: 

Comentarii