Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei medalii pentru România la primul turneu de judo

Sportiva Alina Dumitru a câştigat medalia de aur la categoria 48 de kilograme, la primul turneu de calificare la JO din 2012, desfăşurat la Tunis, în timp ce Corina Căprioriu şi Carmen Bogdan au obţinut medaliile de bronz, la categoriile 57, respectiv 48 kilograme.

Alina Dumitru îşi menţine forma bună de la Campionatul European de la Viena, de luna trecută, şi s-a impus şi la Grand Prix-ul de la Tunis, primul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, încheiat duminică. Dumitru s-a impus fără probleme la categoria 48 de kilograme.

Alte două medalii, de bronz au fost câştigate pentru România de Carmen Bogdan, tot la 48 de kilograme, şi Corina Căprioriu, la categoria 57 kilograme. Tot la feminin, Andreea Chiţu s-a clasat pe locul cinci la categoria 57 de kilograme.
După turneul din Tunisia, Alina Dumitru a primit 200 de puncte în clasamentul IJF, Corina Căprioriu şi Carmen Bogdan câte 80 de puncte, iar Andreea Chiţu şi Daniel Brată câte 40. Conform regulamentului de calificare la JO din 2012, punctele acumulate la fiecare concurs vor conta în proporţie de 100% timp de un an, 50% după primul an, iar după doi ani nu vor mai conta deloc în clasamentul IJF.

Calificarea la Jocurile Olimpice se va disputa până la 1 mai 2012, sportivii fiind obligaţi să adune cât mai multe puncte în clasamentul IJF, pe care trebuie să le confirme prin participarea la turnee Grand Prix, Grand Slam, Campionate Europene şi Campionate Mondiale.
Categorie articol: 

Comentarii