Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Trebuie sa arati tuturor ca poti merge mai departe"

Agitatie mare in aceste zile, in care Braila se pregateste sa isi sarbatoreasca patronul spiritual. Zile frumoase de toamna, in care fiecare dintre noi cauta sa gaseasca intr-un anumit mod o stare de bine, de normalitate. E bine sa recunoastem ca avem nevoie de liniste si sa incercam sa gasim acea stare de liniste. Sintem atit de obositi, de stresati poate tocmai din cauza faptului ca ne lasam tiriti in viltoarea evenimentelor zilnice. Ne lasam angrenati in viltoarea unor asemenea evenimente si ajungem adeseori sa ne intrebam de ce nu mai reusim sa descoperim ce ni se intimpla, de ce ni se intimpla, ce cai avem de urmat spre a ne linisti. Si sigur avem nevoie de aceasta liniste.

Luminita, 32 ani

Ai pierdut un copil la nastere si acum nu mai stii ce este cu tine. Fiecare incearca sa te consoleze, sa te linisteasca, sa privesti cu optimism la ceea ce urmeaza. Esti intr-un fel speriata, dar in acelasi timp revoltata de ceea ce se va mai intimpla, de faptul ca ti s-a intimplat tocmai tie un asemenea lucru. Nu stii cum sa te linistesti, nici macar nu esti convinsa ca e cazul sa gindesti pozitiv asa cum te indeamna cei apropiati. Nu vezi in clipa asta nici un punct de reper, nu gasesti nici un motiv pentru a merge mai departe.
Luminita, stai... E cu totul de inteles ca in clipa de fata simti ceea ce simti, traiesti ceea ce traiesti. Esti foarte indreptatita sa te simti astfel - e firesc sa se intimple ceea ce se intimpla. Nu vreau sa incerc eu sa te consolez, sint convins ca au ajuns sa te exaspereze cei care vor asta. Iti spun doar - asta este. Trebuie sa arati tuturor, sa-ti arati in primul rind tie ca poti merge mai departe. Nu stiu si cred ca asta conteaza mai putin, spun - nu cunosc de nici un fel cauzele care te-au adus in situatia de a pierde o sarcina. Stiu insa, sint convins ca Dumnezeu nu ne da niciodata mai mult decit putem duce. Daca ai patit acest lucru, inseamna ca esti o femeie puternica si ca poti depasi acest moment. Incearca sa gasesti in tine resursele pentru a depasi acest moment. Nu vreau sa spun ca e posibil sa vina alte momente mai grele. Vreau doar sa-ti spun ca trebuie si ca poti lupta. Ai sa vezi.

Otilia, 29 ani

Pe zi ce trece, viata alaturi de cel cu care te-ai casatorit de vreo doi ani e din ce in ce mai grea. Nu e tipul de om care sa apeleze la violenta fizica, ci dimpotriva, ai putea spune ca-ti ofera tot ceea ce isi poate dori cineva in plan material. Ai ajuns sa intelegi ca din punct de vedere afectiv nu va potriviti de nici un fel, ba chiar dimpotriva. Te intrebi daca vei mai putea rezista intr-o asemenea situatie, cum sa gestionezi aceasta stare de tensiune permanenta existenta la voi in casa si in final - daca nu sint de parere ca ar trebui sa rupeti aceasta relatie, prin desfacerea casatoriei. Ce sa-ti spun... Teoretic, ortodox sau cum vrei sa mai vezi lucrurile, e bine ca ceea ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta. Sa ne gindim, nu putem sa nu o facem, ce se cistiga prin pastrarea acestei stari de fapt - in speta a casatoriei. Ai ajuns acum, la aproximativ doi ani de la casatorie, sa-ti dai seama ca lucrurile nu merg acum si ca nici nu au cum sa mearga. Slava Domnului ca la mijloc nu este si vreun copil, lucrurile s-ar fi complicat si mai tare, ai fi putut avea rezerve legate de viitorul copiilor. Din fericire nu sint.
In cazul de fata, mai mult decit oricind, e nevoie ca voi, de comun acord, sa ajungeti sa va intelegeti asupra a ceea ce aveti de facut. Cind v-a fost bine, cind ati luat hotarirea de a fi impreuna, ati luat-o impreuna. Nu cred ca atunci ati luat o hotarire in functie de ce au spus altii. Acum de ce ar trebui sa tii cont de parerea altcuiva?...
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii