Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tratament cu bataia, aplicat unui copilas bolnav

I-a zdrobit capul unui copil de 4 ani, pentru ca era nervos. Este cazul unui brailean de 37 de ani care, baut fiind, s-a enervat ca fetita concubinei a vomitat in pat si, dupa ce i-a dat citeva palme, a aruncat-o pe pardoseala. Sandu Oaie, cunoscut ca mare iubitor de alcool si un tip extrem de violent, isi batea cu regularitate iubita si a fost reclamat anul trecut de o ruda a concubinei, indignata de bataile pe care le primea femeia si de efectul pe care climatul de violenta din familie il are asupra micutei. La acel moment, Directia pentru Protectia Copilului a mutat temporar mama si fetita in alta parte si a inclus parintii intr-un program de consiliere psihologica.
"Aceasta familie este in evidenta noastra din luna noiembrie 2005. Noi am fost sesizati de o ruda a mamei, ca femeia si concubinul sau au o relatie tensionata, ea fiind agresata fizic de barbat, iar fetita fiind martora a acestor conflicte. Acea ruda s-a gindit ca micuta ar fi supusa la o forma de abuz emotional, in acest context. Mama si concubinul au fost inclusi intr-un program de consiliere psihologica, el a venit la o singura sedinta, mama, la mai multe intilniri. La sugestia asistentilor sociali, mama si fetita s-au mutat la domiciliul bunicii materne, in perioada decembrie 2005-ianuarie 2006, perioada in care fetita a fost dusa la un camin saptaminal. Mama beneficiaza de un ajutor social si din banutii aceia traia. Noi, la acel moment, nu aveam un loc liber la un centru de zi, ca sa duca acolo micuta, pe timpul zilei. I-am promis insa ca imediat ce se va elibera un loc, o vom anunta, si chiar joia trecuta echipa noastra s-a dus la domiciliul mamei, pentru a o informa ca exista un loc liber la centrul de zi si sa faca demersurile necesare, astfel incit fetita sa poata fi primita acolo. Am discutat cu mama, ea a spus ca totul este bine si a acceptat sa inceapa aceste demersuri, pentru ca micuta sa se duca la centrul de zi, sa manince acolo, sa se joace, sa fie supravegheata, iar seara, sa revina in familie. Astazi, dupa ce am aflat despre ceea ce s-a intimplat, o echipa a noastra a descins din nou la domiciliul femeii, insa nu era nimeni acolo, iar usa era sigilata de politie. Din discutiile cu vecinii, am aflat ca ar fi existat o cearta intre adulti, ei nestiind insa nimic despre ce s-a intimplat in garsoniera cu pricina si cine a lovit copilul. Oricum, este pentru prima data cind se constata un abuz fizic asupra minorei, asistentii sociali demarind deja actiunile, astfel incit sa propunem stabilirea unei masuri de protectie speciala pentru minora, daca acest lucru se impune", a declarat Simona Cimpoaie, directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului.
Toata consilierea se pare insa ca n-a servit la nimic, pentru ca, ultima oara cind s-a imbatat, individul s-a enervat ca micuta era bolnava si plingea, iar cind aceasta a vomitat in pat, Oaie a dat cu ea de pamint, la propriu. "Concubinul mamei minorei, deranjat de faptul ca aceasta a vomitat, a lovit-o de mai multe ori cu palmele, dupa care a luat-o si a aruncat-o pe pardoseala garsonierei unde locuiesc. Micuta a plecat de la Braila catre Spitalul Judetean Galati, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut inchis, cu fisura in zona occipitala, stare de coma, comotie si convulsii. Pur si simplu i-a zdrobit capul. La acest moment, medicul legist s-a pronuntat provizoriu pentru un numar de 70-80 de zile de ingrijiri medicale, in caz de evolutie favorabila, cu punerea in primejdie a vietii. In continuare se vor efectua cercetari, sub directa supraveghere a procurorului, la fata locului, urmind sa procedam la tragerea la raspundere penala a agresorului", ne-a declarat subcomisar Costel Arbunea, adjunctul sefului Politiei Municipiului Braila. Acesta ne-a mai informat ca, in cazul in care evolutia copilului nu va fi una pozitiva, exista posibilitatea ca Sandu Oaie sa fie acuzat chiar de tentativa de omor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii