Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tranzactii ilegale cu motorina, in parcare

Un sofer de pe un TIR s-a gindit sa faca o afacere, vinzind o parte din carburantul care, oricum, ii era decontat apoi, din nou, de catre patronul sau. Tranzactia s-a desfasurat la un popas, la intrarea in Braila dinspre soseaua Focsani si a fost urmarita pe ascuns de jandarmii care pindeau in zona, pentru a surprinde exact acest tip de afaceri necurate. Pinda a fost organizata dupa ce oamenii legii au obtinut informatii cu privire la faptul ca in parcarea respectiva au loc frecvent tranzactii cu motorina, pe care soferii de TIR o vind direct din rezervor.
Dupa numai citeva minute, au sesizat manevre suspecte in jurul unei masini de mare tonaj, linga care oprise un autoturism. Jandarmii au dat semnalul colegilor lor, care, intr-o masina de interventie, au descins in parcare si au gasit la fata locului mai multe bidoane cu motorina ascunse in iarba, altele, in portbagajul autoturismului si citeva bucati de furtun asezate linga TIR.
Luat la intrebari, proprietarul autoturismului a recunoscut ca a cumparat 60 de litri de carburant de la soferul TIR-ului, cu 25.000 lei litrul. "Ce intentionam sa fac cu motorina? Voiam sa o folosesc pentru un Aro, sa-i mai dau si fratelui meu, ca se mai misca si el cu masina si mai duceam la tara, pentru lucrarile agricole. O foloseam pentru scop personal. In plus, mai luam pentru iarna, la soba. De aici, din parcare, de la soferii de TIR o cumparam mai ieftin", se scuza cumparatorul.
Desi atit proprietarul autoturismului, cit si prietenul sau au declarat ca motorina provenea de la el, soferul TIR-ului a negat totul: "Dar n-a luat nimic de la mine! Daca eu va spun! Eu am oprit, de am urinat. M-ati gasit cu ceva in neregula? Nu am facut nimic! Nu stiu de unde are el bidoanele astea pline si unde le-a umplut cu motorina, dar de le mine, nu a luat nimic!"
"Jandarmii braileni au depistat un sofer care comercializa motorina, ce era sustrasa de la societatea unde acesta era angajat. Persoana in cauza a fost condusa la sediul Inspectoratului, unde i s-au intocmit actele premergatoare cercetarii penale", ne-a declarat
lt. Iulian Timofei, purtator de cuvint in cadrul Jandarmeriei Braila. Barbatul va fi cercetat penal pentru furt.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii