Mergi la conţinutul principal

Traficanți de droguri din Brăila făceau tranzacții cu canabis și substanțe psihoactive. Drogurile erau comandate prin aplicații online criptate

* astăzi, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, împreună cu polițiști, au efectuat 26 percheziții domiciliare pe raza județelor Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, într-o cauză privind infracțiuni de trafic de droguri de risc și mare risc * traficanți din Buzău au achiziționat, de la persoane din județele Brăila, Vrancea și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis) și mare risc, în vederea comercializării către consumatori * drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata se realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede

 

 

 

Canabis și substanțe psihoactive, scoase la vânzare de traficanți de droguri din Brăila. Drogurile erau comandate prin aplicații online criptate, iar membrii unei grupări infracționale din Buzău le achiziționau și le vindeau consumatorilor.

Procurorii DIICOT au acționat pentru destructurarea grupării.

La data de 26 septembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizte Buzău efectuează 26 percheziții domiciliare, pe raza județelor Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

S-a reţinut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți suspecți, din județul Buzău, au achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău”, au stabilit procurorii DIICOT.

 

Cum se făcea comanda pentru droguri: prin aplicații online

 

Comenzile pentru droguri se făceau online, iar traficanții care cumpărau drogurile și le vindeau ulterior nici măcar nu se întâlneau. Cantitățile de droguri erau plătite prin transferuri în echivalentul unei criptomonede și ajungeau apoi la consumatori.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata se realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor avea loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS a locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției”, au stabilit anchetatorii.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii.

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca gruparea de traficanți este coordonată de doi concubini, profesori din Buzău. Unul preda o școală specială, iar celălalt la liceu. El are 34 de ani, e din municipiul Buzău și e profesor de economie, comerț, calitatea produselor și serviciilor la două licee, unul din municipiul Buzău și unul din Pătârlagele. Ea are 38 de ani si e psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz din municipiul Buzău.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Brașov și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău, Vrancea, Brăila, Teleorman și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro