Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tony Blair, preferat de mediul de afaceri european pentru functia de presedinte al UE

Fostul premier britanic Tony Blair este preferat de mediul de afaceri european pentru postul de presedinte al UE, alaturi de cancelarul german, Angela Merkel, si premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, potrivit unui sondaj citat de publicatia electronica EUObserver.
Studiul a fost realizat de postul de televiziune CNBC Europe. Astfel, Blair a obtinut 37 la suta din voturile respondentilor, Merkel, 23 de procente, iar Juncker 12 la suta, informeaza cotidianul britanic The Guardian.
Liderul laburist a fost nominalizat drept potential candidat pentru acest post in 2007, dupa ce presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat ca il va sustine.
Ideea a generat o serie de controverse in alte state UE, inclusiv cancelarul german Angela Merkel fiind in defavoarea acestei nominalizari.
Infiintarea unui post de presedinte al UE, prevazut de Tratatul de la Lisabona, cu un mandat de doi ani si jumatate si care ar inlocui actualul post, cu o durata de sase luni, este incerta deocamdata, in urma respingerii de catre irlandezi a documentului.
Tony Blair, care a fost timp de zece ani premierul Marii Britanii, activeaza in prezent ca emisar de pace in Orientul Mijlociu si ocupa postul de consilier la o companie de asigurari si la o banca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii