Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tomnatecii sustin, azi, proba la alegere a examenului de bacalaureat

Candidatii la a doua sesiune a examenului de bacalaureat au avut de rezolvat, ieri, la proba obligatorie a profilului, denumita si proba "D" a examenului de bacalaureat, varianta cu numarul 85. Examenul a fost sustinut la trei discipline: Matematica, Istoria Romanilor si Geografia Romaniei. Cei mai multi candidati au fost nevoiti sa sustina examenul la Matematica, cea mai de speriat proba a bacalaureatului, avind in vedere subiectele laborioase propuse acestora spre rezolvare. La centrul de examen de la Grupul Scolar "Nenitescu", din totalul de 295 candidati, 285 au sustinut proba la Matematica si doar cite cinci candidati la Geografia Romaniei si Istoria Romanilor. Aceeasi proportie s-a mentinut si la centrul de la Grupul Scolar "Saligny", unde din 207 candidati, 198 au dat la Matematica, opt la Geografia Romaniei si un singur candidat la Istoria Romanilor.
Astazi, candidatii inscrisi in sesiunea de toamna a bacalaureatului sustin proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, urmata pe 29 august de proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare.
Primele rezultate vor fi afisate in 31 august, pina la ora 16.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, pina la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 3 septembrie.
Se considera promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a obtinut cel putin nota 5.00 la fiecare proba orala, scrisa sau practica de examen, avind in final media generala minimum 6.00. Candidatii care obtin media generala 5.99, se pot bucura linistiti, pentru ca aceasta se rotunjeste la 6.00 si, deci, sint declarati promovati.
Absolventii de liceu care au mai sustinut examenul de bacalaureat de doua ori si cei de la liceele particulare platesc o taxa de 190 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii