Mergi la conţinutul principal

Toate restaurantele se redeschid de la 1 septembrie. Care sunt condiţiile

Spațiile închise din restaurante se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții, potrivit reprezentanților HoReCa, care au participat la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban. Aceștia spun că vor fi aplicate restricții, printre care distanțarea fizică iar unele mese vor fi lăsate libere. De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

 

"La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului.

Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli", a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.

Acesta a afirmat că se va purta mască în condiții aplicate la nivel european.

"În orice restaurant din Europa te duci astăzi găsești restaurantele la interior deschise iar la orice restaurant te duci intri cu masca pe figură. Orice spațiu închis presupune masca pe figură, până te așezi la masă, într-un număr limitat, fie că avem de a face cu un număr de membri ai familiei, fie că ai de-a face cu alt număr, când vorbești de persoane independente.

La masă nu vei sta cu masca. Când te ridici de la masă și vrei să te duci spre exteriorul restaurantului - terasă, toalete sau în altă direcție, către altă mască - va trebui să porți mască", a mai spus Petrescu.

Președintele HORA a precizat că reprezentanții industriei ospitalității au solicitat să fie 6 persoane la o masă, dar că s-a vehiculat și numărul de 4 persoane.

"Este important să se știe că este un număr limitat", a adăugat antreprenorul.

În ceea ce privește orarul de funcționare, vor fi restricții, potrivit lui Petrescu.

"Vor putea fi relaxate în funcție de rezultatele epidemiologice", a explicat el.

"În prima fază, restaurantele vor funcționa fără aer condiționat, pentru că este foarte important să adresăm reguli care să pună în siguranță clientul nostru. În funcție de evoluția epidemiologică, vom putea lua alte măsuri", a declarat Dragoș Petrescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro