Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Toată lumea de la spitalul ăla ia şpagă!"

Spitalul Judeţean Brăila este sinonim cu un loc al nesimţirii abisale, cu un paradis al şpăgilor. În linii mari, cam în acest mod percepe Gheorghe Chiru, preşedintele filialei judeţene a PP Brăila, atmosfera care dăinuie între pereţii Spitalului Judeţean, unde, dacă nu eşti iscusit în arta de-a plasa plicul în buzunarul personalului, "ţi se va schimba reţeta - în loc să ţi se dea o aspirină, ţi se va da o pastilă de cloramină". Chiru consideră că singurul motiv pentru care personalul medical ajunge la serviciu este acela de "a-şi umple buzunarele".
"Am văzut clasificarea pe care a primit-o Spitalul Judeţean. La Brăila, actul medical e undeva la limita dezastrului. Problema nu e doar una medicală, ci ţine şi de administraţie. Dacă vorbim strict medical despre calitatea serviciilor, oamenii ăia, medici şi asistente şi alţii din sistem, care sunt angajaţi la stat, dar fac afaceri personale, se duc dimineaţa la serviciu doar cu gândul de a-şi umple buzunarele", a declarat recent Gheorghe Chiru, în cadrul unei conferinţe de presă.
În ceea ce priveşte prezumţia de luare de mită, şeful PP Brăila a dat următorul procent: 95% din staff-ul medical al Spitalului Judeţean ia şpagă - evident, cu excepţiile de rigoare.
"Toată lumea de la spitalul ăla ia şpagă! Desigur, sunt câţiva, puţini, care îşi văd de treabă, cei care respectă jurământul depus, dar săracii sunt prinşi efectiv într-o menghină, pentru că trebuie să supravieţuiască printre restul de 95% care iau şpagă. Îmi asum ceea ce declar! Să mă dea cine vrea în judecată! Nesimţirea unora, în acel spital, merge până într-atât de departe, încât nu acordă o minimă asistenţă celui care nu le bagă ceva în buzunar. Ochii lor sunt aţintiţi pe mâinile pacienţilor, dacă dau sau nu vreun ban! Doamne fereşte, să întinzi palma goală! Vei fi terminat, ţi se va schimba reţeta - în loc să-ţi dea o aspirină, ţi se va da o pastilă de cloramină...", a comentat Chiru cu revoltă.
Reamintim că Spitalul Judeţean a intrat în categoria a III-a de competenţă, dar cu plan de conformare până la sfârşitul anului şi pentru această categorie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii