Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toamna in cartier a scos din case locuitorii din Chercea

Cea de-a VII-a editie a actiunii "Toamna in cartier", realizata pe parcursul saptaminii trecute de Casa de Cultura filiala din cartierul "Nedelcu Chercea", a reunit numeroase manifestari culturale si sportive care au mobilizat locuitorii cartierului.
Manifestarile au inceput luni, 23 octombrie, cu meciul de fotbal seniori de la Sala Polivalenta, care a fost cistigat de echipa SC "Comlemn". La categoria peste 15 ani, meciul de fotbal a avut loc pe 24 octombrie la Scoala de Arte si Meserii, iar cupa a fost cistigata de echipa Grupului Scolar Agricol. La categoria pina la 14 ani, Cupa "Paul Balta" a fost adjudecata de echipa Scolii nr. 22.
Simbata, de la 10.30, la sediul Casei de Cultura s-au desfasurat concursurile de sah, istorie, geografie si desene. Pe locul I la sah si go, competitie coordonata de Stefan Gonciar, s-a situat echipa Scolii nr. 24. La desen, cei mai buni au fost elevii aceleiasi scoli, iar la istorie si geografie pe locul I s-a situat echipa Scolii nr. 22.
De la Casa de Cultura a plecat in jurul prinzului convoiul de carute pentru a se intrece in concursul de cai cu atelaje. Pe locul I s-a situat caruta condusa de Stefan Grosu.
In acelasi timp, in parculetul din cartier au avut loc expozitiile de ciini si de porumbei. Diversele rase de ciini au fost prezentate de Doru Malureanu, presedintele Asociatiei Chinologice Braila, de Laurentiu Vasilescu - vicepresedinte, si Valentin Dogaru. Zecile de porumbei ornamentali si calatori au fost prezentati de presedintele Asociatiei Columbofile, Serban Duret, si de Iulian Iorgu. De asemenea, pe terenul de sport al Scolii nr. 22 s-au desfasurat concursurile sportive de atletism, biciclete, cros si trinte, acestea fiind dominate de elevii Scolii nr. 22, insa la diferite probe au demonstrat talent, indeminare si elevii de la celelalte doua scoli din cartier, nr. 24 si "Nedelcu Chercea".

"Evenimentul a fost o reusita"

Dupa-amiaza, in sala de spectacole a Casei de Cultura, Ansamblul vocal-instrumental "Valurile Dunarii" a deschis spectacolul "Toamna la cules" impreuna cu formatii artistice alcatuite din elevii scolilor din cartier si de la Scoala de arte si meserii. Ansamblul "Valurile Dunarii" a asigurat si acompaniamentul solistilor care au participat la prima editie a concursului de folclor "Constantin Brailoiu". Pe locul I s-au situat: Raluca Dragomir - Scoala nr. 22, Anca Birladeanu - Scoala nr. 24 si Ionut Vint de la Grupul Scolar "Panait Istrati". Ca solisti instrumentisti s-au remarcat Catalin Gheorghita - acordeon si Patricia Petre - mandolina, ambii de la Scoala nr. 22. Au mai participat la spectacol grupuri vocal-instrumentale de la Scoala "Nedelcu Chercea", nr. 22 si Scoala de Arte si Meserii. La spectacol s-a mai remarcat si formatia de break-dance a Ansamblului "Valurile Dunarii".
"Dupa impartirea diplomelor, cupelor, premiilor si ajutoarelor umanitare oferite cu generozitate de Directia de Sport, Sindicatul Invatamintului Braila si de diversi sponsori din cartier, aceasta zi lunga de toamna s-a incheiat cu o discoteca in aer liber. A fost o reusita pentru ca la eveniment au participat majoritatea locuitorilor din cartier, a fost o sarbatoare pentru cherceni si acesta este principalul obiectiv al evenimentului", a precizat prof. Mugur Anghelescu, initiatorul manifestarii si dirijorul Ansamblului "Valurile Dunarii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii