Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toader spune că PDL susţine alegerea parlamentarilor într-un singur tur

"Şi noi avem acelaşi punct de vedere", a spus Toader, întrebat despre declaraţiile liderului PSD Victor Ponta privind alegerea parlamentarilor într-un singur tur, ca la primari.
Democrat-liberalul a adăugat că încă mai au loc discuţii, având în vedere că, după informaţiile sale, USL a depus "un proiect mixt" pe această temă. "Acum, dacă şi-a schimbat opinia, vom vedea", a spus Toader.
Liderul PSD Victor Ponta a declarat că parlamentarii ar trebui aleşi în colegii din primul tur, asemenea primarilor, şi a amintit că, deşi este o idee rezultată din referendumul iniţiat de şeful statului, PDL s-a împotrivit propunerii legislative în acest sens în Comisia de administraţie. "După această lege (n.r. privind alegerea primarilor într-un singur tur,) e clar că asta este direcţia. Fără să anticipez mult, cred că e clar că şi la parlamentari trebuie să facem acelaşi lucru. Trebuie ales un parlamentar în colegiu în primul tur. Şi sper ca PDL să nu se opună acestei idei, cum a făcut în Camera Deputaţilor. Este o idee rezultată dintr-un referendum al dlui Băsescu - parlamentarul să fie ales ca şi primarul", a comentat Ponta.
Categorie articol: 

Comentarii