Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TIR-ul groazei

Aseara, trei oameni nevinovati au fost la un pas de a fi spulberati de un camionagiu inconstient care s-a angajat intr-o depasire periculoasa pe Soseaua de Centura, a bagat un "Matiz" in sant, a acrosat o autoutilitara, apoi s-a izbit violent de un copac.
Evenimentul rutier s-a produs in jurul orei 16.45, pe Drumul European 87, intre Soseaua Buzaului si Sos. Rm. Sarat.
Soferul autoutilitarei "Iveco" nr. GL-27-CCB, care a scapat cu masina sifonata si o sperietura zdravana, ne-a povestit: "Ma indreptam spre Sos. Buzaului, iar in fata mea circula "Matiz"-ul nr. GL-15-JVP. La un moment dat, din sens opus s-a angajat in depasirea unui tractor agricol TIR-ul nr. NT-1452. A intrat pe toata banda noastra si, fiindca erau gata sa se ciocneasca frontal, soferul "Matiz"-ului a facut semn cu farurile, apoi a frinat si a virat la dreapta, intrind in sant. "Matiz"-ul s-a oprit la jumatate de metru de un pom, altfel praf se faceau soferul si pasagera."
Intrucit risca sa se ciocneasca de "Matiz", soferul autoutilitarei "Iveco" nu a virat la dreapta decit foarte putin, continuind sa se apropie vertiginos de autotrenul incarcat cu saci de ciment. Camionagiul a incercat sa revina pe banda sa, insa remorca a acrosat autoutilitara, strivind portiera soferului. Conducatorul masinii "Iveco" a mai parcurs citiva metri si s-a oprit aproape de marginea carosabilului, insa camionagiul nu a mai putut tine in friu caii putere. Din cauza incarcaturii si a vitezei, TIR-ul a intrat in balans, a scapat de sub control si s-a izbit violent de un plop de pe marginea soselei. Cabina s-a facut zob, fiind pulverizata in urma impactului, remorca s-a dezmembrat, iar sacii cu ciment s-au imprastiat pe carosabil si pe cimp. Desi TIR-ul se transformase intr-un morman de fiare indoite, camionagiul a scapat, ca prin minune, cu doar citeva cucuie si zgirieturi, fiind transportat la spital, pentru a i se recolta probe de singe, in vederea stabilirii alcoolemiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii