Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii brăileni se pot înscrie la Concursul naţional de folk "Chira Chiralina"

Brăilenii interesaţi să participe la noua ediţie a Concursului naţional de folk "Chira Chiralina" se pot înscrie la Centrul de Creaţie. Ei trebuie să aibă maxim 35 de ani împliniţi în anul în curs. Dacă au o diplomă de laureat de la un alt festival de gen vor trece de preselecţie pe baza copiei diplomei de laureat obţinute.
Concurenţii care nu au mai câştigat până acum trebuie să trimită trei piese demo în format mp3, pe adresa cult.traditional/gmail.com sau pe CD în format mp3 sau wav pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Aleea Creşei nr. 1, cod 810407, Brăila, Judeţul Brăila, cel mai târziu la data de 22 octombrie 2010, data poştei.
Pot participa interpreţi individuali sau grupuri. La înscriere, fiecare candidat va trimite: copie după cartea de identitate, un CV personal, două fotografii color pe suport digital, în format jpg, numărul de telefon mobil la care să poată fi contactat, adresa e-mail.
Concursul se va desfăşura live, în perioada 4 - 6 noiembrie. Regulamentul concursului poate fi găsit la Direcţiile Judeţene pentru Cultură şi Culte, Centrele de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, Şcolile Populare de Arte şi Meserii, Casele municipale şi orăşeneşti de cultură din întreaga ţară, la secretariatele instituţiilor de învăţământ superior muzical sau nemuzical, al teatrelor muzicale etc. Candidaţii admişi în urma preselecţiei vor fi anunţaţi telefonic cel mai tarziu la data de 01 noiembrie 2011.
În acest an, şi premiile sunt consistente: Marele premiu valorează 5.000 de lei, dublu faţă de anul trecut când a valorat 2.500 de lei, Premiul I - 2.500 de lei faţă de 1.000 de lei anul trecut, Premiul II - 2.000 de lei faţă de 750 de lei anul trecut, Premiul III - 1.500 de lei faţă de 500 de lei anul trecut. Creşteri consistente au avut şi celelalte premii acordate: Premiul pentru cea mai bună creaţie - 1.000 de lei, Premiul pentru virtuozitate instrumentală - 1.000 de lei şi Premiul special al juriului - 1.000 de lei. Informaţii suplimentare se pot afla la adresa: cult.traditional@gmail.com
Categorie articol: 

Comentarii