Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tineri judecaţi pentru că au şantajat un bărbat

După ce s-au autoinvitat la petrecerea unui necunoscut, unde au făcut scandal, doi tineri brăileni i-au cerut gazdei 500 de lei, ca să uite de incidentul pe care tot ei îl creaseră. Ameninţat că va fi bătut de fiecare dată când se va întâlni cu ei în cazul în care nu se va conforma, bărbatul a apelat la ajutorul poliţiştilor. Oamenii legii au marcat banii cu inscripţia "ŞANTAJ" şi l-au trimis pe reclamant să-şi plătească "datoria". Zilele trecute, Alexandru Iulian Crăescu (19 ani), zis "Neamţu" şi Marian Bozgonete (28 de ani), zis "Bozgo" au fost trimişi în judecată pentru şantaj.

Povestea a început în noaptea de 10 spre 11 iulie, când Alexandru Ochiroşi a organizat o petrecere la locuinţa sa, la care a participat, alături de alte persoane, şi martorul Bogdan Pelelungă. La un moment dat, partea vătămată a observat că la petrecere veniseră şi cei doi inculpaţi, pe care Ochiroşi îi ştia doar din vedere, cărora gazda nu le-a cerut să plece, gândindu-se că veniseră împreună cu alţi invitaţi. Cei doi au plecat din apartamentul lui Ochiroşi înainte de terminarea petrecerii, în urma unui conflict cu unul dintre invitaţi. Jumătate de oră mai târziu, au revenit la scara blocului şi au strigat-o pe partea vătămată, cerându-i să coboare ca să stea de vorbă. Bărbatul, însoţit de Pelelungă, a dat curs solicitării, inculpaţii reproşându-i că el l-ar fi instigat pe tânărul cu care avuseseră conflictul. În acest context, "Bogzo" i-a aplicat bărbatului câteva lovituri cu pumnii şi picioarele, în timp ce "Neamţu" l-a lovit pe martor. După ce i-au agresat, cei doi le-au spus victimelor că le-au rămas datori, cerându-le "să le facă o masă". A doua zi, Ochiroşi s-a întâlnit cu cei doi agresori pe Calea Galaţi, care i-au pretins suma de 500 lei ca să uite de incidentul din ziua precedentă, în caz contrar ameninţându-l că îl vor bate de fiecare dată când se vor întâlni cu el. Deşi partea vătămată le-a spus că nu deţine aceşti bani, cei doi agresori i-au cerut să facă rost de ei până pe data de 15 iulie. Astfel, în ziua în care expira termenul impus de inculpaţi, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la locuinţa sa, Ochiroşi a fost strigat din apropierea blocului de Crăescu şi Bozgonete. Deşi ştia că au venit ca să le dea banii, victima a coborât la scară să le explice că nu le poate plăti suma pretinsă. Însă, pentru a evita pe moment agresiunea, le-a spus că urma să facă rost de bani în ziua de 17 iulie, stabilind totodată ca plata să fie făcută la ora 18.00.

Fiindu-i teamă că inculpaţii vor pune în practică ameninţările cu care l-au şantajat, Ochiroşi s-a dus în cursul zilei de 17 iulie la Poliţia Municipiului, sesizând că a fost şantajat de de cei doi. Cu acceptul său, poliţiştii au marcat cu inscripţia "ŞANTAJ" două bancnote de 100 lei, pe care reclamantul urma să le dea agresorilor. În prezenţa a doi martori asistenţi, poliţiştii au supravegheat întâlnirea, iar la intrarea în curtea interioară a magazinului "Plus" din cartierul Vidin au observat că partea vătămată a fost abordată de inculpaţi. Bărbatul i-a înmânat lui "Neamţu" cele două bancnote, însă acesta a refuzat iniţial cei 200 de lei, pe motiv că doreau întreaga sumă. Ulterior, însă, s-au răzgândit, iar Crăescu a băgat banii în buzunar, cerându-i victimei să le aducă diferenţa a doua zi. După ce au intrat în posesia banilor, cei doi au fost imobilizaţi de poliţiştii care supravegheaseră "tranzacţia", cu prilejul controlului corporal fiind găsite cele două bancnote marcate asupra lui Crăescu. Inculpaţii au recunoscut că l-au şantajat pe Ochiroşi, deşi acesta din urmă nu le datora nici această sumă şi nici vreo prestaţie echivalentă. Chiar dacă a fost agresat fizic în noaptea de 10 spre 11 iulie, victima a refuzat să formuleze plângere penală împotriva autorilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii