Mergi la conţinutul principal

Tinere, ce zici, ne unim?

Parerea tinerilor conteaza? Poate ca da, avind in vedere faptul ca, recent, guvernul i-a indrumat catre casele lor, numai sa existe cineva care sa voteze. Insa nu prea stiu eu si in ce masura se respecta aceasta opinie cu iz proaspat de educatie postdecembrista. Totusi, tinerii au dreptul la o parere, asa ca am cerut-o de la 65 dintre ei, cu virste cuprinse intre 15 si 20 de ani, in legatura cu viitorul zonei Galati - Braila. Ce se va intimpla cu cele doua orase?
Tinerii viseaza, sint optimisti, ca asa le sta in fire, drept pentru care aproape jumatate din ei mi-au raspuns ca preconizeaza o unire a celor doua municipii, avind ca rezultat o infloritoare dezvoltare economica, industriala si - de ce nu? - culturala.
Totusi, cam 20% din ei nu vad avantajele acestei uniri, insa cred ca aceasta se va produce. Si aceasta pentru ca mai marii lideri fac planuri de ani buni, dar fara nici un rezultat concret. Cica vom avea si aeroport. Si daca avem aeroport, ce? Unul din 5 tineri galateni n-are incredere ca Braila l-ar putea ridica in vreun fel. Oricum, e prea plin de sentimentul ca Braila e un fel de satelit al Galatiului, ca un galatean sa ia macar in considerare ipoteza ca in orasul lui ar putea s-o duca mai bine daca s-ar apropia de "satelit". Oameni cu prejudecati.
Si mai exista o treime care zice ca Galati si Braila ramin Galati si Braila, fara liniuta de legatura intr-un singur nume propriu. De ce? Criza economica, stereotip de tap ispasitor curent. Superioritatea aceasta nejustificata, tipica multor galateni, conduce si la explicatii precum: "Exista prea multe conflicte de interese si de orgolii la mijloc", subliniind si faptul ca din Braila vin conflictele de orgolii, nu din Galati.
Mie, pina la urma, imi e neclar de unde provin aceste prejudecati. Putem convietui, putem sa ne dezvoltam impreuna, fiecare cu aportul sau in munca asta de echipa, la care majoritatea spera. Galati, fiind oras industrial, ar avea ce culege de pe urma Brailei, mult mai dezvoltata din punct de vedere cultural, si vice-versa. Putem, dar trebuie sa vrem.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro