Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Theodor Toma a ocupat locul al saptelea la Campionatele Mondiale de Go de la Boston

Editia din acest an a Campionatelor Mondiale de Go a fost dominata de jucatorii asiatici, la ambele categorii de virsta, podiumul fiind ocupat, in ordine, de jucatorii din Coreea, China si Taiwan.
Campionul european din 2007, braileanul Theodor Toma a avut nesansa de a intilni in meciuri directe trei semifinalisti si a obtinut o singura victorie, dar care i-a asigurat pozitia a saptea in clasamentul categoriei de virsta sub 12 ani.
Din echipa Europei, al carei capitan a fost presedintele clubului brailean Atari, Iulian Toma, cea mai buna clasare a obtinut-o rusul Artem Dughin, locul al patrulea, urmat de sirbul Dusan Mitici, pozitia a cincea.
"Competitia a fost extrem de puternica si de aceea consider ca rezultatul pe care l-a obtinut Theodor este bun. A avut sansa de a mai acumula un punct care l-ar fi propulsat unul, doua locuri in clasament. Trebuie insa sa recunoastem ca anul acesta la Boston au venit sportivi foarte bine pregatiti, care de obicei participa la multe concursuri internationale, iar concurenta pentru podium a fost acerba", a declarat ieri, la revenirea in tara, Iulian Toma.
Categorie articol: 

Comentarii