Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Termoficarea locală mai înghite 15 miliarde

Operatorul de termoficare SC "CET" SA Brăila, din subordinea municipalităţii, a primit o alocare de 7 miliarde de lei vechi pentru a continua investiţiile în sistemul local de încălzire centralizată a oraşului. Prefectura Brăila a anunţat într-un comunicat de presă că Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial alocarea pentru judeţul Brăila a sumei de 700.000 lei, pentru modernizarea reţelelor secundare de distribuţie energie termică. "Această sumă reprezintă 40% din cofinanţarea lucrării. Alocarea banilor are loc în cadrul programului «Termoficare 2006 - 2015 - Căldură şi Confort» pentru realizarea investiţiei «Eficientizarea sistemului de producţie şi distribuţie a energiei termice din municipiul Brăila». În urma realizării tuturor acestor investiţii, se preconizează obţinerea reducerii tarifului, creşterea nivelului calitativ al serviciului, economii de combustibil, reducerea pierderilor de energie termică şi reducerea de emisii", se arată în materialul de presă al instituţiei. Mai detaliat, conducerea "CET" a explicat că solicitarea făcută iniţial viza suma de 30 miliarde de lei vechi, inclusiv susţinerea financiară din partea bugetului local, însă alocarea de 7 miliarde de lei vechi conduce la ideea clară că anul acesta se vor face lucrări doar de circa 15 miliarde de lei vechi, cu tot cu banii ce urmează să-i aloce şi Primăria. "Cu aceşti bani sperăm să acoperim lucrările de reabilitare şi modernizare la PT 1 şi PT 6 Dorobanţi. Până acum, în cadrul acestui program investiţional am reuşit reabilitarea a 14 PT-uri din totalul de 54 existente în oraş", a precizat Ionel Pătraşcu, directorul general al SC "CET" SA.
De precizat că, la acest moment, tariful perceput populaţiei pentru energia termică livrată este de 192 lei/gigacalorie, preţ care într-un top naţional ne poziţionează pe la mijlocul clasamentului, faţă de ocupanţii locului I Călăraşi şi Dâmboviţa, unde populaţia plăteşte 299 lei, respectiv 298 lei pentru o gigacalorie consumată.
Reamintim că în cursul anului trecut, Ministerul Administraţiei şi Internelor a alocat programului de investiţii în sistemul de termoficare a Brăilei suma de 860.000 lei, lucrările fiind recepţionate în luna februarie 2011.
Categorie articol: 

Comentarii