Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tenismanul Valeriu Ilie - învingător în turneele de la Mangalia, Focşani şi Oneşti

Din cauza unei accidentări suferite în decembrie anul trecut, Ilie a ratat podiumul la turneul indoor de la Târgovişte, primul din acest sezon.

La Slobozia a reuşit, însă, să dispute finala de dublu, alături de Florin Petras, dar a ocupat locul al doilea, iar la simplu s-a clasat pe poziţia a treia.
A urmat turneul Arcada de la Galaţi, unde la ^60 de ani, Valeriu Ilie a dispus în semifinale de concitadinul său, Miron Baltag, jucător calificat pentru Campionatul European de tenis al medicilor, însă în finală a pierdut în două seturi, 4-6, 5-7 în faţa lui Mihai Albu.
Primul succes din acest an a venit la Mangalia. Tenismanul brăilean şi-a luat revanşa în faţa bucureşteanului Mihai Albu, pe care l-a învins în trei seturi, 8-6, 2-6, 15-13, în semifinale, după un meci maraton care a durat 3 ore şi 20 de minute, iar în finală a dispus de Costel Andronache cu 6-4, 6-0.
Cel de-al doilea succes a venit la Cupa "George Bucuroiu" de la Focşani, turneu desfăşurat între 16 şi 19 iunie, la care în finală l-a învins în două seturi, 6-2, 6-3, pe Ion Chiriţă din Iaşi.
A urmat turneul maraton de la Oneşti, unde a participat la două categorii de vârstă ^55 şi ^ 60 de ani. La prima categorie de vârstă Valeriu Ilie a ocupat locul al treilea, iar la a doua a câştigat lejer, 6-1, 6-1, finala disputată în compania lui Ion Crăciun.
"Mi-a fost foarte greu la începutul anului din cauza acelei accidentări la umăr, dar treptat am reuşit să depăşesc momentul nefavorabil şi să revin la forma pe care mi-o doream. Următorul meu obiectiv este acela de a-mi apăra locul întâi obţinut anul trecut la Internaţionalele de la Mamaia", a declarat Valeriu Ilie.
Categorie articol: 

Comentarii