Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tenismana Georgia Andreea Crăciun - campioană naţională la U16

Vicecampioană naţională în sală la tenis de câmp în luna ianuarie a acestui an, brăileanca Georgia Andreea Crăciun şi-a luat revanşa la naţionalele în aer liber şi a cucerit aurul la categoria de vârstă 16 ani. Cu trei luni înainte de a împlini 15 ani, tenismana legitimată la clubul TC Venus, unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Goleanu, a devenit campioan naţională. Crăciun a trecut în primul tur în două seturi, 6-0, 6-0 de Anca Rusu, iar în cel de-al doilea a eliminat-o după trei seturi, 6-1, 4-6, 7-5, pe piteşteanca Ilona Ghioroaie. În turul al treilea brăileanca învins-o cu 6-4, 7-5 pe
Oana Gavrilă din Craiova, nimeni alta decât favorita numărul doi a turneului final. În semifinale tenismana de la TC "Venus" a trecut cu 7-5, 6-0 şi de favorita numărul trei, Ioana Gună din Craiova şi şi-a asigurat un loc în finală. În ultimul act al competiţiei, deşi a acuzat dureri mari la spate, Georgia Andreea Crăciun a încheiat repede conturile cu Ioana Mincă (Piteşti), favorita număul unu, pe care a învins-o în două seturi, 6-1, 6-2.
Tenismana legitimată la TC "Venus" se va pregăti pentru turneele de senioare la care va participa în această vară şi la Braşov cu Răzvan Sabău.
"În ianuarie am avut trei mingi de meci pe care nu le-am fructificat, am fost vicecampioană, acum totul a mers foarte bine şi am devenit numărul unu în România la U16. Sper ca încet, încet, să pot obţine rezultate şi la turneele de 10 mii de dolari rezervate senioarelor. În 2014 am participat la calificări la două competiţii de acest fel în Turcia şi Bulgaria, urmează câteva turnee în ţară. Am primit un wild card pentru un turneu de senioare, care va avea loc la Galaţi, voi fi pentru prima dată pe tabloul principal, sper să trec de primul meci", a declarat Georgia Andreea Crăciun.

 




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii