Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teapa de doua miliarde de lei

Dupa patru ani de cercetari, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au reusit sa probeze activitatea infractionala a numitului Sotiros. A, director general al unei societati comerciale din Bucuresti, care este acuzat de spalare de bani.
Astfel, la inceputul lunii august 2003, barbatul a promis unei firme cu profil agricol din Braila ca ii cumpara o cantitate de griu din Grecia, la un pret mult mai bun decit pe piata interna. Administratorul societatii brailene nu s-a gindit ca ar putea fi inselat si i-a dat bucuresteanului suma de 2 miliarde de lei vechi, necesara pentru achizitionarea cerealelor. Suma a ajuns in contul lui Sotiros A. dar acesta nu a facut nici un demers pentru achizitionarea griului. Mai mult, in perioada 12 - 14 august 2003, Sotiros a efectuat mai multe operatiuni bancare, in urma carora aproape toti banii, mai precis peste 1,8 miliarde de lei, au fost virati in conturile propriilor furnizori. Astfel administratorul societatii din Braila a ramas si fara bani si fara cantitatea de griu promisa.
Dosarul in cauza a fost declinat spre solutionare Biroului Teritorial Braila al D.I.I.C.O.T., intrucit au fost intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de inselaciune si spalare de bani, fapte prevazute si pedepsite prin Legea 656/2002.
Categorie articol: 

Comentarii