Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teancuri de coji pe aleile din parc. “Sămânţarii” amendaţi

în ultima săptămână, poliţiştii locali au prins 9 persoane care consumau seminţe, în diferite părculeţe, acestea fiind amendate • sancţiuni s-au aplicat şi pentru cei care consumau alcool în spaţiul public şi, în plus, mai aruncau şi cu injurii şi expresii jignitoare

 

Spărgătorii de seminţe şi consumatorii de alcool, prinşi de poliţiştii locali în parcuri sau alte locuri publice, au fost “arşi” la buzunare.

În perioada  12 - 19 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curăţeniei pe domeniul public al municipiului Brăila sau legislaţia privind ordinea şi liniştea publică. Este vorba despre 34 persoane care, fie au consumat seminţe, aruncând cojile pe stradă, fie au încălcat legislaţia în privinţa fumatului sau pe cea privind consumul de băuturi alcoolice, ori care au avut un comportament inadecvat. Astfel, 9 persoane au fost surprinse în timp ce consumau seminţe şi aruncau cojile pe jos, în diverse parcuri din oraş. Acestora li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 lei.

O femeie domiciliată în Galaţi, în vârstă de 65 de ani, a fost amendată cu 100 lei, după ce a fost depistată în Parcul Monument, pe Aleea principală, în dreptul Orăşelului Copiilor, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

Alte două femei, una de 27 ani şi cealaltă de 26 de ani, ambele din judeţul Bacău, au încasat şi ele câte o amendă în valoare de 50 lei, după ce au fost prinse spărgând seminţe tot în Parcul Monument.

De asemenea, alte 5 persoane au fost surprinse în timp ce fumau în părculeţe de joacă pentru copii, pentru fapta lor primind amenzi în valoare totală de 600 lei. Alte 20 de persoane au fost depistate încălcând prevederile Legii 61/1991, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate ridicându-se la 3.100 lei. Dintre acestea, 3 persoane au fost amendate pentru că au proferat injurii şi expresii jignitoare în timp ce se aflau pe domeniul public, provocând indignarea trecătorilor, iar alte 13 persoane au fost amendate pentru că au fost depistate în timp ce consumau alcool pe domeniul public, în locuri neautorizate – parcări, locuri de joacă pentru copii.
Categorie articol: 

Comentarii