Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taximetrist trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului

• Nicuşor Popescu a fost depistat cu o îmbibaţie de 2,00 g la mie alcool pur în sânge • el le-a spus poliţiştilor că a consumat 2,5 litri de bere înainte de a urca la volan, pentru că-şi serbase ziua de naştere

 

Nicuşor Popescu, în vârstă de 48 de ani, a fost cercetat şi trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, în noaptea de 4/5 noiembrie 2017, în jurul orei 00:32, Nicuşor Popescu a fost depistat în timp ce conducea autoturismul taxi Dacia Logan pe B-dul Dorobanţilor, având 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere valoarea rezultată, poliţiştii l-au condus pe suspect la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La ora 00:50, Popescu realiza o alcoolemie de 2,00 g la mie, iar o oră mai târziu 1,85 g la mie alcool pur în sânge.

Inculpatul le-a spus anchetatorilor că, în ziua precedentă, în intervalul orar 12:00-14:00, băuse, partea sa, 2,5 litri de bere, consumând, totodată, mai mulţi mici şi piept de pui la grătar, pentru că şi-a sărbătorit ziua de naştere. “În jurul orei 19:30-20:00, a fost apelat de un client care l-a rugat să-l transporte cu autoturismul până în municipiul Galaţi, motiv pentru care a urcat la volanul taxiului, care se afla parcat în faţa domiciliului său (...) şi a condus până pe B-dul Independenţei, de unde a luat clientul”, precizează procurorul de caz.

După ce a dus clientul în municipiul Galaţi, Popescu s-a odihnit o vreme în autoturism, pe DN 2B, apoi s-a întors la Brăila. A fost oprit pe B-dul Dorobanţilor de o patrulă de poliţie, care l-a verificat cu aparatul alcotest şi aşa s-a ales cu dosar penal.
Categorie articol: 
taguri: 

Comentarii