Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taxa de 15 euro pentru conturile inactive de la BCR

Persoanele care detin conturi curente la Banca Comerciala Romana sint nevoite, incepind din acest an, sa plateasca o taxa de gestionare de 15 euro, in cazul in care nu fac deloc operatiuni timp de trei luni consecutive. Trebuie subliniat ca toti clientii BCR care au atasat contului curent un card bancar nu trebuie sa se teama de taxa de inactivitate, pentru ca ei nu sint vizati de aceasta noua regula a BCR.
Dupa cum ne-a declarat Elena Chirulescu, director adjunct al sucursalei judetene BCR Braila, prin aceasta decizie, "BCR doreste sa elimine din sistem multe conturi curente deschise si ulterior "abandonate", care oricum nu mai aveau disponibili mai mult de citiva euro, in cel mai bun caz". Chirulescu a spus ca acei clienti au la indemina doua posibilitati: sa-si inchida conturile sau sa le lase inactive, caz in care vor plati un comision.
Cei care detin un cont curent la BCR pe care nu il folosesc decit foarte rar trebuie sa ia o decizie, avind citeva alternative.
Daca isi doresc pastrarea contului curent desi nu il utilizeaza prea des, clientii BCR pot solicita un card bancar de debit, spre exemplu, pentru care nu vor plati decit la emitere si, ulterior, o taxa anuala nesemnificativa. In cazul in care exista insa cel putin o tranzactie la fiecare trei luni (depunere, retragere, plata), plata nu va fi o amenintare.
Taxa de 15 euro se retine din soldul existent in conturile inactive cel putin trei luni. Daca in cont exista o suma mai mica de 15 euro, atunci se va retine aceasta suma, iar contul va fi inchis automat.
Astfel, daca detineti un cont BCR pe care oricum doreati sa il inchideti, daca aveti o suma nesemnificativa in cont, nu mai trebuie sa va deplasati la banca sa solicitati inchiderea sa, pentru ca operatiunea se face automat. Daca, insa, obisnuiti sa tineti in cont sume de bani mai mari, atunci este bine sa va ginditi cum puteti evita plata celor 15 euro pentru inactivitate. Atentie, taxa de gestionare se aplica doar pentru conturile la vedere, nu si pentru depozite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii