Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

T. Băsescu: "Coşul de solidaritate" este o măsură populistă

Şeful statului a spus că există presiuni pentru măsuri populiste în această perioadă, ca urmare a "spaţiului" de 2 miliarde de lei creat în buget, însă "politicienii mint" promiţând creşteri salariale şi vorbind despre economate. În ceea ce priveşte iniţiativa UNPR privind un coş al pensionarilor, Băsescu a spus că a catalogat-o de la început ca fiind "populistă".
"N-am încurajat-o, am etichetat-o de la bun început ca fiind populistă, pentru că ea nu poate ţine. Acum găseşti nişte furnizori care îţi dau direct, am mai văzut experienţa asta, s-au închis magazinele a doua zi după alegeri şi cred că a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească românii", a spus Băsescu.
"Eu le doresc să reuşească fără să ceară bani de la bugetul de stat. Dacă reuşesc, e foarte bine", a completat preşedintele, afirmând însă că, din experienţa sa, "într-o economie de piaţă nu rezistă aşa ceva". "Nu se poate face decât pe timp scurt, artificial, pe prietenii, pe ajutoare, de la o firmă, de la o alta. Şi ce te faci că-s şase milioane de pensionari? Câte magazine trebuie deschise? Cui îi dai şi cui nu?", a explicat preşedintele.

"Vreau să ştiu cum pot fi satisfăcuţi şase milioane de pensionari", a spus Băsescu

Traian Băsescu a comentat că pensionarii "ar fi mai mulţumiţi cu o indexare", atunci când s-ar putea face un asemenea lucru. "Datele economice nu justifică promisiuni către pensionari şi justifică foarte reţinute angajamente legat de revenirea la salariile bugetarilor", a recunoscut preşedintele.
"Deci eu n-am interzis nimănui (un program precum acesta, n.r.). Ce mi-aş dori ar fi ca iniţiativa asta, care înţeleg că a fost discutată în Guvern, să fie una reală, nu una electorală. Că m-aş bucura să fie magazine la care să se vândă mai ieftin pentru pensionari. Dar vreau să ştiu cum pot fi satisfăcuţi şase milioane de pensionari. Câte magazine trebuie să deschizi şi câţi furnizori trebuie să ai", a conchis el.
Pensionarii cu venituri reduse vor putea cumpăra, prin intermediul programului "Coşul de solidaritate", iniţiat de UNPR, produse alimentare de bază de la economate la preţuri de producători, în conformitate cu reglementările care urmează să fie stabilite de o comisie interministerială, a decis Guvernul săptămâna trecută.
Categorie articol: 

Comentarii