Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tâlharul minor de la chioşc

* un individ a fost trimis în judecată de procurori pentru infracţiunea de tâlhărie, acesta fiind acuzat că l-a ameninţat cu violenţa pe un bărbat venit la un chioşc de la intersecţia străzii Şcolilor cu B-dul Independenţei * instanţa va decide pedeapsa pe care o merită tâlharul

 

 

 

Bărbat ameninţat cu acte de violenţă de un minor care a vrut să facă rost de bani. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat de numai 16 ani. Acesta a reuşit să obţină suma de 10 lei, după ce a aruncat cu ameninţări la adresa unui brăilean venit să cumpere ceva de la un chioşc. Instanţa va decide pedeapsa.

Potrivit procurorului de caz, la data de 2 decembrie 2017, în jurul orei 15.00, inculpatul C.A.F., în vârstă de 16 ani la acel moment, se afla împreună cu alte 4 persoane la chioşcul amplasat la intersecţia dintre strada Şcolilor şi Bulevardul Independenţei. În jurul orei 15.20, la acelaşi chioşc a venit şi persoana vătămată care a acumpărat o sticlă de apă. Cumpărătorul a fost abordat de inculpat care i-a solicitat suma de 1 leu. Victima a vrut să îi dea suma cerută inculpatului, după cum arată procurorul, numai că, din greşeală, a scos din buzunar o bancnotă de 10 lei şi i-a spus inculpatului minor că nu are 1 leu. Inculpatul i-a cerut atunci brăileanului respectiv suma de 10 lei, însă acesta a refuzat să îi dea banii. Auzind răspunsul, inculpatul a apucat persoana vătămată cu braţul de după gât şi l-ar fi ameninţat, spunându-i că are un cuţit asupra sa pe care îl va folosi dacă nu îi dă banii. În final, persoana vătămată i-a dat banii inculpatului, după care a plecat din acel loc.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul ar fi avut o atitudine oscilantă pe parcursul urmăririi penale, stabilindu-se prin mijloacele de probă administrate în cauză că acesta a constrâns persoana vătămată prin ameninţări cu acte de violenţă să îi remită suma de 10 lei. Martorii audiaţi în cauză au atestat că persoana vătămată nu i-a dat inculpatului suma de 10 lei în mod voluntar, ci ca urmare a insistenţelor , dublate de ameninţările inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii