Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tâlharul cagulat din Chercea: 4 ani de închisoare

după ce a intrat în casa unei octogenare, a ameninţat-o cu un cuţit şi i-a furat suma de 700 lei, inculpatul Cernat Iulian Alexandru şi-a primit răsplata • Judecătoria Brăila l-a condamnat pe tâlhar la o pedeapsă de 4 ani închisoare, însă sentinţa nu este definitivă • fapta a fost comisă în luna februarie

 

La închisoare! Individul care a băgat spaima într-o bătrână de 83 de ani din cartierul Chercea, intrând peste ea în casă înarmat cu un cuţit şi furându-i economiile strânse cu greu, a primit ceea ce merita. Tâlharul şi-a pus şi o cagulă pe faţă, în speranţa că nu va fi recunoscut de către victimă. Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Cernat Iulian Alexandru, autorul faptei cu violenţă, în vârstă de 30 de ani, la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea, în luna februarie, a infracţiunii de tâlhărie calificată.

Pedeapsa nu este însă definitivă, iar condamnatul a formulat deja apel în cauză, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel Galaţi. Atacatorul trăieşte cu speranţa că   ar putea scăpa cu o sentinţă mai uşoară, însă judecătorii sunt cei care vor decide. Procesul la instanţa superioară începe în luna septembrie, acum fiind vacanţă judecătorească. Oricum, inculpatul Cernat este în stare de arest preventiv, el fiind săltat la scurt timp după comiterea faptei cu violenţă.

În data de 9 februarie, individul de 30 de ani a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Tâlharul Cernat a fost dus în faţa instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare pentru 30 de zile, măsura fiind apoi prelungită.

Bărbatul a comis fapta în seara de 7 februarie, în jurul orei 22.00. El şi-a pus o cagulă pe faţă şi a pătruns, prin efracţie, în locuinţa unei femei de 83 de ani, din municipiul Brăila, care îi era vecină şi locuia singură.  După ce a ameninţat-o cu un cuţit şi cu acte de violenţă, tâlharul i-a sustras suma de 700 lei. Poliţiştii l-au prins pe suspect şi, cu ocazia efectuării percheziţiei corporale, asupra lui a fost găsită suma de 550 lei, bani sustraşi de la persoana prejudiciată. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă. Cernat Iulian Alexandru, trimis în judecată de procurori pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, în stare de arest preventiv, a invocat unele excepţii şi a sperat că scapă de proces, însă magistraţii Judecătoriei Brăila i-au dat veşti proaste.

S-a dat startul judecăţii, iar acum a venit şi condamnarea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii