Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de maşini cu probleme tehnice depistate în parcul auto brăilean

• din 309 vehicule controlate de inspectorii RAR anul trecut, în trafic,  52.43% erau neconforme, iar o masină prezenta pericol iminent de accident • RAR precizează că această statistică nu reflectă starea generală a parcului auto, deoarece pentru verificări sunt trase pe dreapta doar acele maşini, prin felul cum arată sau funcţionează, sunt susceptibile să prezinte defecţiuni

 

La nivel naţional, Registrul Auto Român (RAR) a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic, în trafic, 67.807 vehicule, aproape jumătate dintre acestea fiind neconforme din punct de vedere tehnic. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie. Din totalul maşinilor verificate, circa 3500 au fost descoperite cu defecţiunil grave, din cauza cărora prezentau pericol iminent de accidente.

În judeţul Brăila, au fost verificate 309 vehicule, dintre care 52.43% erau neconforme, iar o masină prezenta pericol iminent de accident. 1.62 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 152 de amenzi contravenţionale, fiind retrase 133 de certificate de înmatriculare.

“În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară. Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”, ne-a precizat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR, prin intermediul unui comunicat de presă.
Categorie articol: 

Comentarii