Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de braileni isi petrec sarbatorile pascale in strainatate

Ideea potrivit careia brailenii nu au bani este infirmata de modul in care locuitorii orasului isi petrec concediile in ultimul timp. In urma unui sondaj realizat la agentiile de turism autohtone, am constatat ca sute de concitadini prefera sa petreaca sarbatorile pascale in strainatate. In topul preferintelor sint locurile exotice, Tunisia fiind pe primul loc, urmata de Egipt, Bulgaria si Grecia.
In ceea ce priveste destinatiile din tara, cei mai multi s-au orientat catre Valea Prahovei si nordul Moldovei. Astfel, un sejur de 4 zile la Busteni ajunge la 165 lei. Suma include numai cazarea la hotel de 3 stele. Ofertele turistice situate peste hotare sint foarte avantajoase din punct de vedere financiar. Astfel, multi braileni au fost atrasi de Tunisia, unde o vacanta de 8 zile, care include cazare, mic dejun, cina, dar si costul biletului de avion si transferul pina la hotel, ajunge la 200 de euro. In cazurile in care solicitantii au dorit cazari la hoteluri de 4 sau 5 stele, costurile au ajuns pina la 400 - 500 de euro. Numita si "tara voalului", desi se afla la doar 2,5 ore de zbor, distanta de noi, Tunisia reprezinta o lume diferita de a noastra. Nisipul Saharei, ruinele medinelor din Hammamet, celebrul oras Sousse, dar si ruinele Carteginei amintesc de istoria zbuciumata a acestor meleaguri.
Pe locul al doilea in topul preferintelor se afla Egiptul. Este pamintul faraonilor, dar si a iubitorilor de soare si a celor dornici de cultura si de o atmosfera de legenda. Tinutul vrajeste vizitatorii prin multimea de monumente istorice care dateaza de mii de ani, prin peisajele colorate ale peninsulei Sinai si, nu in ultimul rind, prin culorile fermecatoare ale Marii Rosii. Egiptul este tarimul contradictiilor, este o tara enigmatica. O vacanta de 8 zile cu bilet de avion, cazare, mic dejun si cina costa 209 euro plus taxe de aeroport. Excursiile la piramide, la muntele lui Moise, plimbarile cu camila, spectacolele cu delfini, scufundarile sau plimbarile de tip safari sint optionale.
Pe locul al treilea in topul preferintelor brailenilor este Bulgaria, cu Nisipurile de Aur. Un sejur de 4 zile ajunge la doar 99 euro, suma incluzind transport, cazare, mic dejun si cina. In Grecia, preturile sint ceva mai ridicate. Astfel, o vacanta de 5 zile in Creta, in timpul sarbatorilor pascale poate ajunge la 370 de euro, suma care include transport, cazare la hotel de 4 stele, mic dejun, prinz, cina. Cei care dispun de mai multi bani aleg circuite de 19 zile, de exemplu, in Anglia-Scotia-Irlanda. Nu exista prea multe cereri pentru Paris, dar nici pentru Moscova sau tari precum Japonia si China.
Categorie articol: 

Comentarii