Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suspiciuni pe strada Rândunicii

* reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că nu s-a făcut niciun "blat" şi că strada este programată abia anul acesta pentru asfaltare

După cum vă informam într-o ediţie precedentă a cotidianului nostru, în următorii ani se preconizează realizarea unor investiţii de circa 100 milioane de euro pe raza municipiului. Este vorba despre fonduri europene nerambursabile, cu ajutorul cărora se vor canaliza şi asfalta toate străzile cartierelor periferice, se vor moderniza câteva obiective din zona centrală, cum ar fi platoul din faţa Palatului Administrativ şi fântâna cinetică de la Esplanadă, se va reamenaja Parcul Monument ş.a.m.d. După ce au luat notă de aceste informaţii, unii brăileni au ţinut să reamintească administraţiei locale că, până la concretizarea acestor obiective, există multe alte probleme în municipiu, care îşi aşteaptă de zeci de ani rezolvarea. De exemplu, într-un comentariu postat pe site-ul ziarului nostru, un cititor a atras atenţia că, în cartierul Obor, există o porţiune de stradă rămasă neasfaltată încă de pe vremea când s-au construit blocurile. "Strada Rândunicii, între trecerea peste calea ferată de lângă cimitir şi blocul 23, a rămas neasfaltată de peste 30 de ani. Părerea mea este că această porţiune de stradă figurează ca fiind asfaltată în actele Primăriei. Anul trecut s-au amenajat câteva parcări în zonă şi s-au montat borduri şi pe acest tronson de stradă, dar atât. Când plouă, arată ca o uliţă de la ţară. Această stradă este folosită mult şi ne rupem, pur şi simplu, maşinile prin gropile din aşa-zisul carosabil", se plânge cititorul nostru.
În replică, reprezentanţii Primăriei dau asigurări că strada Rândunicii, pe porţiunea cuprinsă întră intersecţiile cu străzile Anton Pann şi Daciei, nu figurează ca fiind asfaltată în scriptele municipalităţii. "Acest tronson este programat să intre la asfaltare în acest an. Se cunoaşte situaţia de acolo, iar investiţia de turnare a covorului asfaltic va fi realizată cu fonduri de la bugetul local. Lucrările vor fi efectuate până la sfârşitul anului, dar nu se poate spune cu exactitate când anume se va deschide şantierul", ne-a declarat Vasile Trandafir, funcţionarul responsabil cu starea străzilor de pe raza municipiului.
Categorie articol: 

Comentarii